SOS Българска роза проведе среща в Пирдоп

 

На 1 декември, в Ритуалната зала към читалище „Напредък” в Пирдоп, се проведе разяснителна среща за кандидатстването на розопроизводители за еднократна помощ от кампанията на сдружението „SOS Българска роза“. Събитието събра представители на бранша от района и на инициаторите на благотворителната кампания в лицето на Владимир Стоянов и Миряна Георгиева. Присъстваха още кметът на община Пирдоп Ангел Геров, заместник кметовете Шентова и Щаплев и председателят на общинския съвет Кафеджиев. Кметът Геров откри срещата, пожела успех на кампанията и заяви пълната подкрепата на общината за каузата, заставайки зад малките и средни предприятия.

Организаторите на събитието разясниха целта на кампанията и споделиха, че вече имат внесени конкретни предложения към държавните институции. Розопроизводителите подкрепиха предложенията на „Българска розова долина“ за промени в Стратегията за розопроизводството и се включиха в подписката, която от сдружението стартира през месец ноември. Тя има и електронен вариант.

Стана ясно, че до 15 декември продължава кандидатстването за еднократна помощ от кампанията „SOS Българска роза“, която стартира това лято с цел да спаси традиционния поминък на малките розопроизводители от Стрелча, Клисура и общините от Средногорието. На място присъстващите имаха възможността да попълнят формуляр за отпускане на помощта. Такава ще получат розопроизводители с насаждения до 30 дка., които могат да докажат реализиран розов цвят на цена под 2 лв./кг. Размерът на помощта се изчислява на база килограм реализиран цвят.

 

Публикувана на: 2021-12-02
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


>

Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален Филм
  • 20:30 - Игрален Филм
  • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"