Антончани отбелязаха празника си

 

На 6-ти май – Гергьовден, антончани отбелязаха празника си. Празненствата започнаха още на 5 май, когато специални гости на Антон бяха група «Сигнал». Бандата разтърси сцената пред читалището в селото с рок изпълнения. Вечерта завърши със заря и даде препратка към празника на Антон.

В деня на празника, поводът беше използван за официално откриване на ремонтирания здравен център на селото. Сградата беше основно ремонтирана през последните месеци с финансовата подкрепа на «Аурубис България» в рамките на партньорската програма на компанията с община Антон. Пред обновената сграда се събраха кметът на община Антон Андрей Симов, представителят на дарителя Ивайло Георгиев, представители на областната управа на Софийска област, гости. Кметът Симов и Ивайло Георгиев направиха кратка обиколка из помещенията. Симов сподели, че едно от помещенията е предвидено да бъде аптека за още по-голямо улеснение на пациентите. Той благодари на дарителя за подкрепата. Официалните лица прерязаха лентата на обновената сграда.

Последва празничната програма в центъра на Антон, където се събраха общински съветници, служители в администрацията, официални гости и жители на селото. Кметът Симов приветства всички и поздрави с празника.

Андрей Симов: „Днес за всички нас е специален ден. И това е така, защото сме заедно. Скъпи приятели, успехи, но и трудности носи нашата работа в общата ни кауза, наречена Антон. Днес Антон празнува. Пожелавам този светъл празник да донесе във всеки дом много здраве, доброта и благоденствие. Нека всички, които празнуват днес своя имен ден, да бъдат честити и с гордост да носят своето име. Благодаря. Честит празник, антончани! Бъдете живи и здрави! Забавлявайте се! Весели майски празници!“

Поздравителни адреси бяха прочетени от името на Президента на Република България, от областния управител, от сдружението на общините и от едрия бизнес в района. Бяха изказани благодарности на спонсорите на празника – местни фирми и частни лица. Празничната програма продължи с концерт-спектакъл на певиците сестри Диневи и танцова формация «Етноритъм». Те повдигнаха настроението на присъстващите и ги накараха да се хванат на хорото.

По традиция, в двора на храм «Свети Пророк Илия» местни майстори бяха запретнали ръкави да приготвят традиционното за повода ястие. Главният майстор Цветана Байловска и нейните помощници приготвиха курбана, който беше раздаден на присъстващите за здраве.

На празника не липсваха и забавления за най-малките жители и гости на селото. Някои скачаха на батут, други се снимаха с големите шарени папагали.

Празникът продължи до следобедните часове с много настроение и забавления.

 

Публикувана на: 2022-05-09
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


>

Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Игрален филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Документален филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Документален филм
 • 20:40 - Информационна емисия
 • 20:50 - Документален филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Музикална тема
 • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Авторските права на всички автори и медията са запазени. Не се разрешава последваща обработка на видеопродукцията на медията. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"