Армен Назарян и синът му Едмонд гостуваха в Чавдар

2020-02-26 16:30
 

На 25 февруари в Чавдар гостуваха шампионите по борба Армен Назарян и синът му Едмонд Назарян. Припомняме, че Армен Назарян е легенда в българската борба – двукратен олимпийски шампион, печелил множество титли за България и Армения от европейски и световни състезания. В момента е треньор на националния ни отбор по борба. Синът му Едмонд Назарян преди дни спечели титлата европейски шампион при мъжете. Само на 18 години той победи опоненти с 15 години по-възрастни от него, което е прецедент в историята на борбата.

Визитата на двамата шампиони беше по покана на Мария Цачева и се проведе в ОУ „Свети Свети Кирил и Методий” в Чавдар в рамките на инициативата „Срещни известните, стани като тях” на училището и местната пекарна.

Срещата започна с българския химн и ставане на крака. Последва кратка беседа, от която присъстващите научиха интересни факти около родината на Армен – Армения. Армен Назарян разказа за детството си, за трудностите, тренировките, за пътя от Армения до България, за необходимите качества, които трябва да притежава спортистът и някои любопитни истории. Едмонд също разказа за първите си стъпки в борбата, за спечелването на европейската титла и призова учениците да вярват в способностите си и да не се отказват от мечтите си. Армен Назарян подари свой албум на училището и общината, а от името на общината гостите получиха подаръци за спомен. Цачева връчи специални подаръци на гостите – бележници за ученици от шести клас. Присъстващите имаха възможността да задават въпроси и да се снимат с известните борци.

Специално за „Средногорие Медия” двамата шампиони разказаха за спечелените титли и пътя до върха.

Армен Назарян: “ наследството - виждате вече 6-7 години той е постигнал голям успех, който при мъжете стана европейски шампион. Той преди това има два пъти при кадетите и европейски шампион, световен призьор и олимпийски призьор. Пожелавам много здраве. Другите деца като Едмонт Назарян да започнат да тренират, да харчат енергията в спортната зала или в ученето, защото на това разчитат и искаме най-хубавото да пожелаем на децата от село Чавдар.”

Репортер: “Трудно ли ти беше да спечелиш тая титла?”

Едмонт Назарян: “Да, винаги има труд, но трябва да успееш да победиш. Да минеш през тези трудности и да усетиш сладката победа, както се казва.”

Репортер: “Пожелай нещо на твоите връстници та дори и на по-малките, които са тръгнали по твоя път. Какво ще им кажеш?”

Едмонт Назарян: “Първо, искам да кажа, най-важно е здравето. Да са живи и здрави. След това вече, който се е хванал със спорт или със нещо - до край да върви, да не се предава. Просто да вярва, че някой ден ще му се получи. Ще има малко по-трудни моменти в живота, животът е такова нещо – някой път ти се получава, някой път – не, но до край ако вървиш, до край ако гониш своите цели все някой път ще ти се получи.”

Пълното интервю с Армен Назарян и синът му Едмонд може да гледате в рубриката „Тема на седмицата” веднага след новините.

Добавена от: Александър Илиев - Сандото Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален филм
  • 20:30 - Игрален филм
  • 22:00 - Край на програма

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"