Борците от Златица с пореден успех на републиканско

 

От провелото се преди дни в гр. Сливен  Държавно лично първенство по борба за деца СК "Стоян Николов" донесе три медала. В състезанието участваха около 190 спортисти от 30 клуба от цялата страна. Местният клуб по борба беше представен от 7 участника като имаше и дебютанти в състезанието. Убедителен  шампион в кат. 47 кг. стана Кристиян Петков, сребърен медал спечели Станислав Ненов в кат. 35 кг. и бронзов медал завоюва Александър Петков  в кат. 53 кг. Трима други борци от клуба -  Николай Алексиев в кат. тежка, Георги Старошалиев в кат. 42 кг. и  най-малкият борец Лоренсо Димитров в кат. 30 кг., завоюваха пети места. Екип на „Средногорие Медия” разговаря с треньора Иван Иванов и призьорите.

Иван Иванов – треньор на СК „Стоян Николов: „Доволен съм от всички деца, които участваха. Нашият клуб участва със седем деца в различните категории. Имахме двама дебютанти, които са ученици в 4-ти клас и трябваше и те да вземат участие по правилата на федерацията. Състезанието протече за два дни като всичките състезатели направиха по 4 срещи. Единствено шампионът, който стана шампион за първи път на България, това е Кристиян Петков, направи 5 срещи и постигна 5 победи с туш и технически туш и съответно той завоюва златен медал. Започвам неслучайно от него, защото той се представи по много убедителен начин. Във всичките проведени схватки, той не допусна нито една техническа точка да му бъде взета от неговите противници, което е показателно за неговата класа, в момента говорим за възраст „деца”. Също така голям успех постигна и Станислав Ненов, но той можеше и още по-голям успех. За втора година става вице републикански шампион на България, но вече в различна категория. При него това е, че на всяко състезание той качва категорията все нагоре и малко не му достигна, въпреки че водеше по резултата допусна обрат и загуби, жалко, но все пак сребърен медал е доста добро постижение като се има предвид, че това е Републиканско първенство. Третият участник, който постигна много добър резултат, е Александър Петков. Алекс също се бори доста време вече в нашия спортен клуб, има медали от различни турнири, но все така не успяваше да вземе медал на републиканско, но ето, че това вече е факт. Той постигна 4 победи с туш, допусна една загуба въпреки, че преди това водеше в резултата, но мисля, че това нещо ще се преодолее. Бронзовият медал за него е най-доброто постижение засега в неговата кариера. Също така имахме още трима участници, които се бориха за медали. За съжаление загубиха и останаха на 5-то място, което също е добро класиране на тези деца. Аз съм доволен като цяло, от целия отбор съм доволен.”

Кристиян Петков – златен медалист: „Впечатлението ми е, че като за последна година беше по-лесно отколкото през изминалите и това ми е впечатлението.”

Репортер: „А какво е мадалът за теб в случая? Как го приемаш? Радваш ли се?”

Кристиян Петков – златен медалист: „Радвам му се, защото това е републиканско и да.”

Репортер: „Това ти е първият медал от такова голямо първенство. Как се чувстваш?

Александър Петков – бронзов медалист: „Добре. Доволен съм от себе си.”

Репортер: „Как ти се отразява медалът? Радваш ли му се?”

Станислав Ненов – сребърен медалист: „Да.”

Репортер: „Ще продължаваш ли да се бориш за по-голям?

Станислав Ненов – сребърен медалист: „Да.”

Треньорът изказа своето задоволство от постиженията на младите спортисти и изрази надежда за още повече успехи в бъдеще.

Публикувана на: 2021-02-16
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Седмична анкета


Ще се възползвате ли от "зеления коридор" за поставяне на ваксина срещу "Ковид-19"?
Да, ще го използвам
Да, но ще изчакам още
Не, няма да го използвам
Въобще няма да се ваксинирам
Не мога да преценя

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Игрален филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Документален филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Научно-популярен филм
 • 20:40 - Информационна емисия
 • 20:50 - Документален филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Музикална тема
 • 22:00 - Край на програма

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"