Боян Радев гостува на откриването на спортната зала в Пирдоп

2019-09-18 16:17
 

На 18 септември, с официална церемония, беше отбелязано завършването на първия етап от ремонта на спортната зала в Пирдоп. Ремонтът на спортната зала се осъществява по съвместната програма на община Пирдоп и „Аурубис България”. Повече за проекта разказа кметът Геров.

"Днес откриваме първия етап от реновирането на спортния комплекс в град Пирдоп като начало сме подменили изцяло дограмата на цялата спортна зала, реновирани са две трети от съблекалните на спортната зала, с което сме дали възможност за едно нормално протичане на тренировъчните процеси и състезанията, които се осъществяват на територията на целия спортен комплекс. По-нататъшните ремонтни дейности трябва да преминат във външна топлоизолация, подмяна на покривната конструкция и реновиране на стадиона с лекоатлетическата писта, за да могат да бдат създадени най-минималните условия за трениране и провеждане на състезания на територията на община Пирдоп. Трябва и сме длъжни да ги направим тези неща, защото община Пирдоп е длъжник на спорта в града. Длъжни сме и аз лично ще работя в тази насока – спорта да получи заслуженото, а след това и общината да получи заслуженото в спорта като постижения и награди."

Специален гост на събитието по откриването беше именитият български борец, двукратният олимпийски шампион и заслужил майстор на спорта - Боян Радев, чиято спортна кариера започва именно от спортната зала в Пирдоп. Той беше придружен от своя личен треньор Слав Славов. Присъстваха още изпълнителният директор на „Аурубис България” Тим Курт, представители на фирмата изпълнител и бившият местен спортист и учител Христо Кюркчиев. Гостите бяха посрещнати с питка и сол.

Кметът на община Пирдоп приветства присъстващите и благодари на всички, взели участие в проекта. Той заяви, че общината е длъжна на спорта и младежите и ще продължи да реализира подобни проекти. Геров пожела от тази зала да излязат много спортисти, които да прославят града и страната.

Курт изрази задоволството си от успешно реализирания етап от мащабния проект и пожела здраве и спортни успехи на местните спортисти. Двамата именити борци получиха подаръци от името на община Пирдоп и "Аурубис България".

Към пожеланията за спортни успехи се присъедини и самият Боян Радев. Той благодари за поканата да присъства на това събитие в Пирдоп, откъдето е започнал своята блестяща кариера.

Отец Недко Бръмбаров отслужи тържествен водосвет и поръси със светена вода за здраве и успехи.

В обновената зала последваха демонстрации. В обособената за тенис на маса част от залата присъстващите се насладиха на майсторска игра. В голямата част от залата се проведе демонстрация и по волейбол, в която се включи и кметът Геров. Играта предложи на публиката много емоции и настроение.

Събитието завърши с коктейл и снимки за спомен.

Добавена от: Александър Илиев - Сандото Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален филм
  • 20:30 - Игрален филм
  • 22:00 - Край на програма

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"