Челопеч ще изгражда нов парк край яз.Качулка

 

Днес в Челопеч се проведе обществено обсъждане за инвестиционно намерение на общината да изгради парк с тематични зони за рекреация в акваторията на язовир Качулка край селото.

Събитието се състоя в заседателната зала на общината. Присъстваха представители на «Регионална инспекция по околна среда и води» /РИОСВ/, на екипа изготвил доклада по „Оценка за въздействието на околната среда” /ОВОС/, служители в общинска администрация, жители, гости, медии.

С кратка презентация служителят на общината Татяна Цонкова онагледи инвестиционното предложение и разясни подробности. Тя заяви, че целта на проекта е развитието на туризма. Освен това, ще могат да се провеждат културни и спортни мероприятия. Не се предвижда изграждането на нова или подмяна на съществуващата пътна мрежа. Затова пък ще бъде изградена комуникационна инфраструктура и ще бъде осигурено електричество. От презентацията стана ясно, че от северната и източната страна ще бъдат изградени бунгала за преспиване и престой с пряк достъп до водното огледало на язовира. Ще има зона за търговия, ресторант и паркинг. От източната страна ще има зона за членовете на риболовното дружество, на което е възложено стопанисването на язовира за срок от пет години. От южната страна на водното съоръжение ще бъдат изградени навеси и барбекюта. Западната страна, където е стената на язовира и има широка зона с достъп до водата, ще се ползва за риболов и водни спортове. Около акваторията на Качулка ще бъдат изградени и пешеходни и велоалеи. Ще има подходящо озеленяване.

Ръководителят на екипа, изготвил доклада по ОВОС, Нина Стоянова представи документа. Тя заяви, че проектът няма да има отрицателно въздействие върху природата и населението, напротив – повечето дейности целят положително въздействие.

Беше дадена думата на присъстващите за мнения и предложения. Такива нямаше. Така общината продължава с процедурите за изграждането на парка. 

Публикувана на: 2020-10-02
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Седмична анкета


Ще се възползвате ли от "зеления коридор" за поставяне на ваксина срещу "Ковид-19"?
Да, ще го използвам
Да, но ще изчакам още
Не, няма да го използвам
Въобще няма да се ваксинирам
Не мога да преценя

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Игрален филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Документален филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Научно-популярен филм
 • 20:40 - Информационна емисия
 • 20:50 - Документален филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Музикална тема
 • 22:00 - Край на програма

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"