Челопечани отпразнуваха своя празник Пресвета Неделя

 

На 30-ти юни жители и гости на Челопеч отпразнуваха празника си - Пресвета Неделя. В неделния ден в парк «Корминеш» се събраха множество жители, гости и приятели на Челопеч за организирания празник. Паркът едва побра желаещите да празнуват. Официални гости на празника бяха ръководни кадри и представители на големите предприятия от района, кметове на съседни общини, общински съветници и други.

Водещ на програмата беше актрисата Албена Михова. Тя поздрави всички с празника. Празникът започна с издигане на знамето на Челопеч от знаменосците на ОУ „Св.Св.Кирил и Методий“ под звуците на химна на селото в изпълнение на вокална група „Средногорски звън“-джуниър  с ръководител Невелина Сараджова. Празничната програма откриха младите танцьори от танцова формация «Димитров» от Нова Загора. Момчетата разлюляха сцената на «Корминеш» и предизвикаха бурните аплодисменти на публиката. Програмата продължи с поздравителен концерт на Свилен Тодорински. Изпълнителят поднесе китка народни и популярни песни, подкрепен от камерна танцова формация. Пред сцената се извиха кръшни хорá.

Приветствена реч към всички присъстващи отправи кметът на община Челопеч Алекси Кесяков. Той благодари на всички допринесли за организацията на събитието и пожела на гостите приятен празник.

/приветствие Кесяков/

По стара българска традиция беше приготвен и празничен курбан. Негов майстор беше шеф Илиян Алексиев. Традиционното ястие беше осветено от отец Спиридон и раздадено на присъстващите за здраве.

Организаторите се бяха погрижили и за малчуганите. Имаше аниматори и забавления за най-малките, които можеха да скачат на батут, да играят организирани забавни игри, а най-забавната игра беше с пяната, където малчуганите хем се забавляваха, хем се разхладиха.

Празничната програма продължи с изпълненията на Койнарска духова музика. Въпреки високите температури, кръшните хорá изпълниха пространството пред сцената. Изненадата за празнуващите в концертната програма беше изпълнителката Емилия. Тя накара публиката да танцува пред сцената и пее заедно с нея.

Празникът продължи до късните следобедни часове, а празнуващите получиха поздравителни адреси от национални и местни институции и фирми.

 

Публикувана на: 2024-07-01
Добавена от: Иванка Господинова
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Документален филм
 • 17:50 - Научно-популярен филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Документален филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Документален филм
 • 20:40 - Информационна емисия
 • 20:50 - Документален филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Документален филм
 • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Авторските права на всички автори и медията са запазени. Не се разрешава последваща обработка на видеопродукцията на медията. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"