Челопечани ще се тестват безплатно за COVID-19

2020-04-29 16:00
 

От община Челопеч съобщиха, че започва безплатно изследване на жители на селото за антитела или заболяване от коронавирус. Кръвните проби ще се вземат в поликлиниката в селото от работещите там медицински специалисти и ще бъдат изследвани в лицензираната лаборатория Цибалаб. Повече подробности специално за «Средногорие Медия» сподели кметът на община Челопеч Алекси Кесяков в телефонно интервю.

Алекси Кесяковкмет: “Това са кръвни тестове за проверка за наличието на антитела. Идеята ни е, да проверим в момента има ли преболедувал или заразен жител на общината.”

Репортер: “А в рамките на колко време ще се проведат тези тестове?”

Алекси Кесяковкмет: “Предполагам, че в рамките на две седмици ще можем да обхванем цялото население на общината.”

Репортер: “Тези тестове ще бъдат платени от общината, предполагам?”

Алекси Кесяковкмет: “Да, имаме договор с “ЦИБАЛАБ” – лабораторията, която прави кръвните тестове. Общината ще заплати изцяло тези тестове, които са за жителите на Челопеч. Ние организираме и самото взимане на кръвните проби в нашата поликлиника, с наш служител – медицинска сестра, която до сега е работила тази работа. Нещата са организирани и има достатъчно екипи, които помагат на медицинското лице, така, че да става бързо, да не се губи време и максимален брой хора да могат да минат за един ден. Първите няколко дни, включително и днес, ще бъдат целевите групи, които задължително трябва да минат на такова изследване. След това за останалите жители ще бъде по желание, който иска да се изследва. Няма да бъде задължително за тях.”

Стана ясно още, че безплатно ще се тестват и хората, работещи в търговските обекти и пощата, независимо от местоживеенето им.

Желаещите жители на Челопеч да се тестват следва го заявят предварително на телефон 0886 890 419. При самото тестване хората следва да носят лична карта и да спазват предписанията за носене на маски.

Кампанията на община Челопеч не предвижда тестване на други хора от региона на този етап.

Добавена от: Александър Илиев - Сандото Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Игрален филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Документален филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Документален филм
 • 20:40 - Информационна емисия
 • 20:50 - Документален филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Музикална тема
 • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"