Четвъртокласниците от Копривщица получиха удостоверения

 

На тържествена церемония, в СУ „Любен Каравелов“ - Копривщица, децата от четвърти клас получиха своите удостоверения за завършен начален етап на образованието си. Събитието се състоя пред паметника на патрона на училището. Директорът на училището Бойка Дюлгярова връчи удостоверенията и отбеляза, че децата са се представили отлично в задължителното външно оценяване, което е сред най-високите постижения в тазгодишните изпити. Класният ръководител Христина Стрелкова и нейната колежка Теодора Рашкова, както и екипа от преподаватели, усърдието на учениците и помощта от родителите,  са основната причина за високите резултати при проведеното външно оценяване.

Церемонията продължи с празнична програма в комплекс „20 април“, където децата преминаха по червен килим посипан със звезди и богато украсена зала.  Пред децата и гостите бе прочетена приказката, която децата и техните преподаватели са писали четири години, богато илюстрирана със снимков и видео материал. Стихотворни поздрави, сътворени от самите деца, и специално изработени от тях плакети, бяха  поднесени  към директора на училището, класният ръководител, учителите Рашкова, Панчева, Брайкова и Павлова, Мария Кларк и Николай Иванов. Не мина и без номинации на учителите. Учениците пяха, танцуваха и рецитираха в знак на благодарност за знанията и положения труд. В отговор на милия жест учителката Таня Панчева бе подготвила също стихотворни изненади  и заедно с останалите си колежки поднесоха на децата символични подаръци. Благодарствени адреси към родителите връчи класната ръководителка, както и послание към всяко дете. Тя бе подготвила и номинации спрямо техните дарби и таланти, и снимка за спомен. Стрелкова получи специален подарък от своите възпитаници – тениска с отпечатък на ръката на всяко дете. Благодарности бяха отправени и от името на родителите. Пред пламъка на свеща на тортата децата си обещаха да пазят и поддържат пламъка на знанието вечно жив.  Празникът продължи с непринуден концерт с танци и забавни игри.

 

Публикувана на: 2024-06-21
Добавена от: Елена Чумпова
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Документален филм
 • 17:50 - Научно-популярен филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Документален филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Документален филм
 • 20:40 - Информационна емисия
 • 20:50 - Документален филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Документален филм
 • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Авторските права на всички автори и медията са запазени. Не се разрешава последваща обработка на видеопродукцията на медията. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"