Декември ще приключи ремонтът на улици в Пирдоп

 

Както вече «Средногорие Медия» съобщи, група граждани, живущи в северната част на Пирдоп на улиците «Царьов кладенец», «Еделвайс», „Андрей Георгиев” и пресечните им сигнализираха за бавното изпълнение на ремонтните работи по подмяна на тротоарните настилки и бордюрите. Това им създава неудобство и не могат да си прибират автомобилите в гаражите. Калта също им създава неприятности и се притесняват, че това може да продължи и през зимния период. Затова медията ни потърси за коментар кмета на община Пирдоп Ангел Геров.

Ангел Геров: Факт е че има известно забавяне, което е породено от обстоятелства, с които жителите на тези улици не са запознати. А именно – необходимо е да бъде подменена част от водопроводната мрежа на улица „Еделвайс“, която е в размер на 140 метра и  90 метра на улица „Андрей Георгиев“.  Преди 4-5 месеца, общински съвет Пирдоп даде съгласие на общината, да участва за финансиране през ПУДОС, за подмяна на водопроводната мрежа, която остана неподменена след изпълнението на водния проект в Пирдоп. Не само на тези улици, които цитирах, а и на останалите улици в града, но забавянето е факт в цялата държава, всеки един от нас го вижда. Това наложи да изчакваме до последно. Фирмата извършваща ремонта на тези улици напредна и по график от 26 октомври трябва да започне асфалтирането  на подготвените улици. Заедно с ВиК София област предприехме действия за подмяна на тези два участъка, като от понеделник – 18 октомври, се започва подмяната на улица „Еделвайс“, след това се преместваме на улица „Андрей Георгиев“ и веднага след това ще започне асфалтирането на тези улици, както и асфалтирането на тротоарите на улица „Иван Вазов“.  На улица „Царьов кладенец“ имаше недоволни граждани поради факта, че бордюрите се повдигат и в момента изглеждат страшно повдигнати и тяхното искане беше да ги снижим на долу, което няма как да се случи. Това се случва на две или три къщи, терена на самите дворни места е малко по-нисък, но ако се направи това нещо има така наречената нивелета на всяка една улица, всичко това е направено с проект и ако искат гражданите, никога не сме отказали да ги запознаем, как седят нещата. Направили сме всичко възможно, за да отведем водата от тротоарите на тези къщи да не влиза в дворните места, до където може. Факт е че ще бъде малко неприятно, ще се наложи  някои граждани да си преправят входните врати, най-вече портите. Същевременно на улица „Царьов кладенец“ има един стар водопровод, който не е бил в обхвата на водния проект, при преминаването на няколко камиона трабата се спука, имаше авария – ВиК я отсрани. Пак там сега ще направим подмяна на водопровода.  

Кметът Геров заяви, че до средата на месец декември ще приключи ремонтът на цитираните улици. Той заяви още, че едва след това, ако позволи времето, ще започне ремонт на други улици обект на проекта.

 

Публикувана на: 2021-10-14
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Седмична анкета


Одобрявате ли идеята Сертификатите за ваксинация и преболедуване на Ковид-19 да станат входен ключ за влизане на обществени места?
Да, одобрявам идеята
Не, не одобрявам такава идия
Трябва да се търси друго решение
Не мога да преценя

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Игрален филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Документален филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Документален филм
 • 20:40 - Информационна емисия
 • 20:50 - Документален филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Музикална тема
 • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"