Деца на Златица изпратиха есента

 

На 24 ноември в досегашната детска градина «Вяра, Надежда, Любов» - гр.Златица, сега филиал на детска градина «Слънце», децата и тeхните госпожи Вера Стойчева и Анита Фотева от IV група „Пчеличка“ изпратиха есента. Това стана с празник-изненада за родителите, който беше заснет на видео. Децата сами бяха подготвили украсата за празника и нямаха търпение той да започне, защото всички имаха самостоятелни роли. Малчуганите бяха водещи, превъплатиха се в плодове и зеленчуци, търговци от пазара в Златица, оркестър, солисти и рап-танцьори. Малките пчелички показаха на красивата гостенка – Есента колко много знаят и умеят. В играта „Познай по вкуса“, децата доказаха на Есента, че познават всички есенни плодове и зеленчуци дори със затворени очи.

Празникът завърши с поздрав-изненада към децата от Елица Маринова в ролята на „Есента“. Тя изпълни песента „Вятърко листи в гората пилей“, като си акомпанира на пиано.

На следващия ден – 25ноември, учителките на трета група „Бон- Бон“ - Христина Русекова и Евгения Савова, проведоха ситуация по Околен свят на тема - „Есен ни зове“, която заснеха и изпхратиха на родителите. По време на урока, децата показаха много знания за есента като отговаряха на въпросите на учителките си, задаваха гатанки за плодовете, описваха зеленчуците и казваха какво се прави от тях, какви са на вкус, знаеха кои от птиците отлитат на юг и защо, как се приготвят животните в гората за зимата. През целия урок вървеше презентация на екрана с картини и видеа за есента, стихотворенията, песните и танците, които казаха и изиграха. В началото на урока с песента „Есен ни зове“, Бон-Боните извикаха Есента, в чиято роля беше малката София от групата. На две от песните децата свириха на детски музикални инструменти, с огромно настроение изиграха „Танц на плодчетата“ и изпратиха есента с песента „Капят листата“, танцувайки валс по двама около пъстроцветната гостенка. Есента си отиде и децата откриха, че им е оставила изненада - картина със своето изображение за оцветяване. Те оцветиха картините с всички цветове на сезона и си ги занесоха вкъщи.

 

Публикувана на: 2021-11-29
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


>

Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален Филм
  • 20:30 - Игрален Филм
  • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"