Днес е денят на хората с увреждания

 

Днес, 3 декември, отбелязваме Международния ден на хората с увреждания. По този повод кметът на община Пирдоп Ангел Геров, председателят на ОбС Васил Кафеджиев и зам.-кметът Мария Шентова посетиха работещите в общинска фирма „Пролет“, Дома за възрастни лица със сетивни нарушения и Клуба на инвалида. Кметът изрази уважение и съпричастност към волята им за пълноценен живот и благоприятни условия на труд. Той ги увери, че подпомагането им е приоритет за ръководството и че винаги могат да разчитат на силна подкрепа от общината.

Припомняме, че Генералната асамблея на ООН обявява 3-ти декември за Международен ден на хората с увреждания през 1992 г. Това е ден за подкрепа на достойнството, правата и добруването на хората с увреждания. В България по данни на Националния статистически институт до 2011 година с призната трайно намалена работоспособност или степен на увреждане имат близо 500 хил. души, от които над 9 хил. са деца.

 

Публикувана на: 2021-12-03
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


>

Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален Филм
  • 20:30 - Игрален Филм
  • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"