Генка Иванова стана почетен гражданин на община Чавдар

 

На 1-ви ноември, по повод  Деня на народните будители, в салона на НЧ „Надежда“ с. Чавдар беше представена музикално-поетична празнична програма. Поводът беше използван и за връчване на почетен знак и грамота на гражданин на община Чавдар. Събитието започна с химна на Република България. Ученическата вокална група към ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ с ръководител Невелина Сараджова изпълни химна на община Чавдар. Председателят на общински съвет Чавдар Мария Томева приветства всички присъстващи и ги поздрави с празника.

/Мария Томева - поздрав/

Томева заяви, че на последното редовно заседание на общинския съвет, през изминалия месец, е предложила Генка Атанасова Иванова да бъде удостоена със званието „Почетен гражданин на Община Чавдар“, което единодушно е било прието от общинските съветници. Последва откриване на извънредно тържествено заседание на общински съвет Чавдар.

/Мария Томева - откриване на извънредно тържествено заседание на общински съвет Чавдар /

След единодушното приемане на дневния ред беше връчен почетния знак на Генка Иванова. От своя страна Иванова благодари за оказаното ѝ признание.

/Генка Иванова - благодарност/

От името на културната институция Генка Иванова получи грамота и кошница с цветя. Тя беше поздравена и от кмета на общината – Григор Даулов.

/Григор Даулов - поздрав/

Даулов в знак на признание поднесе цветя на Генка Иванова, която е била и негов учител. Специален музикален поздрав поднесе Невелина Сараджова, която изпя знаменитата песен „Учителко, целувам ти ръка“.  От името на колектива на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ с. Чавдар, директорът Мария Дурчева прочете и връчи специално признание към Генка Иванова. Иванова от своя страна още веднъж благодари за оказаната чест.

/Генка Иванова - благодарност/

След тържествената церемония, извънредното заседание на общинския съвет беше закрито. Празничната вечер продължи с музикално-поетична програма „Пазители на духа“, поднесена от гостите от читалище „Искра - 1964“. В програмата взеха участие единственият в София Мандолинен оркестър  „Прима Визионе“ с диригент Пламен Маслев, съвременни автори от литературен клуб „Живи думи“ и 5-те златни момичета от женска вокална група „Б-фолк“ с диригент маестро Светослав Балтаков. Публиката бурно аплодира изпълненията на всички изявили се творци.

 

Публикувана на: 2022-11-02
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Документален филм
 • 17:50 - Научно-популярен филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Документален филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Документален филм
 • 20:40 - Информационна емисия
 • 20:50 - Документален филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Документален филм
 • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Авторските права на всички автори и медията са запазени. Не се разрешава последваща обработка на видеопродукцията на медията. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"