Искат отстраняването от длъжност на кмета на Челопеч

 

ЦИК е уведомила с писмо Общинската избирателна комисия в община Челопеч за съществуването на преписка на Главна дирекция „Национална полиция” с искане за стартиране на проверка и процедура по предсрочно прекратяване на пълномощията на кмета на община Челопеч Алекси Кесяков по реда на чл. 42, ал. 4 от Закона за местното самоуправление и местната администрация (ЗМСМА). Това става ясно от публикувани официални документи на сайта на общинската избирателна комисия. Проведеното заседание по този казус е било на 12 септември, но информация по темата излезе чак сега, след публикации и коментари в социалната мрежа.

От протокола на общинската избирателна комисия става ясно, че отстраняването на Алекси Кесяков от кметското място се иска заради извършване на търговска дейност и участието му в търговски дружества. Казус, подобен на този, който имаше в община Пирдоп преди няколко месеца.

Общинската избирателна комисия в Челопеч със свое решение №63 от 12 септември ще изиска от Търговски регистър актуални документи за фирмата, както и ще поиска заверени документи от самата фирма за участието на Алекси Кесяков в собствеността и управлението й.

Публикувана на: 2021-10-04
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


>

Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален Филм
  • 20:30 - Игрален Филм
  • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"