Иван Иванов представи книги на Влайкови дни 2022

 

В петъчния ден, на 13 май, в ритуалната зала към читалище «Напредък» в Пирдоп бяха представени книгите «Златица и Пирдоп през Възраждането» и «Посветени на Отечеството» на историкът д-р Иван Иванов. Събитието беше част от културните празници на града «Влайкови дни 2022».

В залата се събраха множество жители и гости на Пирдоп за организираното представяне. Специални гости бяха проф. Надя Манолова от Историческия факултет към Софийски университет «Свети Климент Охридски», която е и редактор на изданията. Присъстваше още издателят Христо Ковачев, който беше и модератор на събитието. Той представи автора като акцентира върху националния му принос и огромен труд през годините за създаването на книгите. Професор Манолова сподели повече за самите трудове и връзката си с Иванов. Тя заяви задоволство, че двата тома описват важен период от историята на региона и по-специално на Пирдоп и Златица и прикани всички да прочетат изследванията на автора. Самият Иван Иванов отбеляза някои интересни факти, на които се е натъкнал, изследвайки темата. Той благодари на своето семейство за търпението през годините и на всички, които са съдействали за издаването на трудовете. Присъстващите също споделиха мнения за трудовете на Иван Иванов. По време на събитието желаещите имаха възможността да си закупят двата тома на изданието.

Специални поздравления и подаръци авторът получи от кмета на община Пирдоп Ангел Геров, от присъстващия кмет на община Златица и от гостите на събитието с пожелание да продължи мисията си да търси и показва историята такава, каквато е.

По-късно вечерта в рамките на културните празници на Пирдоп в салона на читалището се състоя концерт-рецитал на БГ Дуетът.

 

Публикувана на: 2022-05-16
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


>

Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Игрален филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Документален филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Документален филм
 • 20:40 - Информационна емисия
 • 20:50 - Документален филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Музикална тема
 • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Авторските права на всички автори и медията са запазени. Не се разрешава последваща обработка на видеопродукцията на медията. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"