Карлиево отбеляза храмовия си празник

2019-09-20 15:42
 

На 20-и септември, когато Православната църква почита паметта на Св. Евстатий, едноименният храм в Карлиево отбеляза своя празник. Денят се отбелязва и като празник на селото.

В двора на храма «Свети Великомъченик Евстатий» се събраха множество жители и гости на Карлиево. Официални гости бяха кметът на община Златица Магдалена Иванова, заместник кметът Цветан Хаинов, служители в общинската администрация, кметът на кметство Душанци Валентин Петров, кметът на кметство Църквище Стоянка Петрова, кметът на кметство Петрич Николай Лилов, представители на «Елаците-Мед», изпълнителният директор на „Дънди Прешъс Металс Челопеч” Илия Гърков и други. Гостите на празника бяха официално посрещнати от кмета на селото Ненко Миндилов.

Присъстващите запалиха свещ в храма и измолиха здраве и благополучие за себе си и семействата си.

Като на всеки празник, беше приготвен традиционният курбан, който беше раздаден на присъстващите за здраве. За доброто настроение на гостите се погрижиха музикантите от местния оркестър «Тонус» и вокалистките Велина и Ели.

Празнуващите бяха поздравени от местни институции, фирми и частни дарители.

Добавена от: Александър Илиев - Сандото Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален филм
  • 20:30 - Игрален филм
  • 22:00 - Край на програма

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"