Кметът на Златица посрещна посланикът на Казахстан

 

Днес още един посланик посети Златица. По покана на кмета на общината Стоян Генов, Негово превъзходителство Темиртай Избастин - извънреден и пълномощен посланик на Република Казахстан беше посрещнат пред сградата на общината от кмета, заместник кмета и служители. В делегацията участваше и вторият секретар на посланика Константин Воробьов. По стар български обичай гостите бяха посрещнати с питка и сол.

Опознавателната визита започна с работна среща в сградата на общината. Генов даде изчерпателна информация за общината, нейните съставни села и, разбира се, за проекти, с които кмета се гордее като регионалното сметище за седемте общини от Средногорието. Посланикът благодари за поканата и заяви, че Казахстан и България имат дългогодишно добро сътрудничество в различни области и отлични приятелски отношения. Той разказа интересни факти около историята, държавното устройство, традициите, бита и културата на страната му и сподели, че за него и сънародниците му България е отлична туристическа дестинация.

Както повелява традицията в община Златица, визитата продължи с поднасяне на цветя пред паметника на загиналите за Освобождението на България златичани.

В програмата на визитата, която беше разчетена чак до късните следобедни часове, бяха предвидени посещения на различни емблематични обекти в Златица, Църквище, Карлиево и Петрич като читалища, Бояновата къща, Метоха, Часовниковата кула и други забележителности.

 

Публикувана на: 2021-12-08
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


>

Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален Филм
  • 20:30 - Игрален Филм
  • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"