Кога ще открият ритейл парка край Пирдоп?

 

Реклами за откриването на нов магазин от верига за бяла и черна техника в ритейл парк „Средногорие“ край Пирдоп бързо предизвикаха разнопосочни коментари и множество въпроси в социалните мрежи. Потребителите масово изразяват учудване как ще се случи това, след като ежедневно виждат, че обектът все още се строи и достроява.

Както самите ние съобщихме през месец март тази година, фирма-инвеститор има намерение да изгради ритейл парк „Средногорие“, който ще се намира на западния вход на гр.Пирдоп.

Според публикацията със заглавие „На пазар в... Пирдоп“ на сайта investor.bg, изграждането на ритейл парк „Средногорие“ ще стане на два етапа, първият от които трябва да завърши до края на тази година. По думите на инвеститора следва да се изгради кръгово движение на западния вход на гр.Пирдоп, което да служи и като вход-изход от ритейл парка. Също по думите на инвеститора паркът ще разполага с 200 паркоместа и няколко за автобуси.

Видно от кадрите, направени на 12 ноември и по думите на специалисти в тази област, откриването на отделни търговски обекти или на целия парк само след 5 дни, както беше обявено, е технически невъзможно. Кога ще се изградят паркоместата, кога ще бъде изграден безопасен подход за вход-изход и най-важното: кога обектът ще се снабди с разрешение за експлоатация? Нима е възможно обектът да бъде пуснат да работи без Акт-16?

От наша проверка стана ясно, че одобрен и съгласуван проект за кръгово движение на западния вход на гр.Пирдоп има, но средства за изграждането на съоръжението в бюджета на АПИ за тази година няма. Вероятно ще има предвидени едва за следващата 2022 година. Тогава възниква логичният въпрос ако сега бъдат пуснати в експлоатация търговски обекти, как ще става безопасното влизане и излизане от парка? Надяваме се решението на инвеститора да е такова, че да се избегнат катастрофи и пострадали.

 

Публикувана на: 2021-11-12
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


>

Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален Филм
  • 20:30 - Игрален Филм
  • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"