Коледари поздравиха в Чавдар

 

Навръх Рождество Христово, група коледари поздравиха жители и гости на Чавдар. В обедните часове на 25 декември, в центъра на селото, се събраха множество жители и гости за организираното събитие в рамките на първото коледно село в България.

Кметът на община Чавдар Григор Даулов приветства всички и пожела здраве и любов.

Даулов: „Да ви честитя Коледа, Рождество Христово, да ви пожелая на всички да бъдете здрави, да са ви пълни къщите с радост, сърцата с любов. Да се срещате с хубави хора. Да бъде една много по-здрава и успешна година от настоящата и всеки да намери това, което си мечтае и си търси. Весели празници!“

Жените от Клуб за народни хора Чавдар поднесоха пъстра танцова китка. Коледарската група извърши ритуала по наричане за здраве и берекет. Кметът Даулов им пожела пълни торби през новата година.

Даулов: „Искам да ви пожелая всеки ден от следващата година да ви бъдат торбите пълни с дарове както днес, да ви бъдат къщите пълни с берекет, сърцата с любов и винаги да ви посрещат с усмивка във всеки едни дом, където отидете, защото съм убеден, че днес така беше затова толкова се забавихте. Благодаря! Да сте живи и здрави и догодина ще ви очакваме отново тук.“

Както повелява традицията кметът дари групата с гевреци и суджуци. Под звуците на гайда и наричания се изви дълго кръшно хоро, на което се хванаха и самодейци и граждани.

 

Публикувана на: 2021-12-29
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


>

Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален Филм
  • 20:30 - Игрален Филм
  • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"