Копривщенски самодейци гостуваха в Стрелча

 

Копривщенски самодейци участваха в тематичния уикенд „С Копривщица в сърцето“, който се проведе в гр.Стрелча през изминалия уикенд, предаде кореспондентът на медията Елена Чумпова.

Самодейците от читалище „Хаджи Ненчо Палавеев“ гр. Копривщица гостуваха на лятната сцена на читалище „Просвещение 1871“ гр. Стрелча, които от тази година организират тематични уикенди „С България в сърцето“ .

Изминалият уикенд се проведе под надслов „ С Копривщица в сърцето“ и даде възможност за изява на малки и големи читалищни самодейци от града-музей. Тематичната вечер посветена на Копривщица се откри с песните на женската певческа група „Копришки бисери“. Малките артисти с ръководители Мария Мухова  и  Димитър Кунчев представиха спектакъла „Бременските музиканти“. Гайдарчетата от групата „Родопски полъх“ с ръководител Стоян Маджаров беше бурно аплодирана от публиката с изпълнението на познати родопски мелодии, а юношеският танцов ансамбъл „Копривщенчета“ с ръководител Димитрина Орашъкова изпълни народни танци, които със сърцатото си изпълнение  заслужиха  аплодисментите на домакините. Те пък от своя страна благодариха за духовната наслада  и  съпричастността към самодейното изкуство.

Предстои гостуване на самодейния театрален състав  на домакините, които ще се изявят  на копривщенска сцена. Певческата група „Стрелица“ към читалище „Просвещение 1871“ гр. Стрелча е класирана за участие на националния събор тази година и и предстои изява на събора, който се провежда в местността „Войводенец“  в Копривщица. 

Домакините от гр. Стрелча бяха организирали безплатен транспорт и подсигурили храна и напитки на участниците от самодейните групи на Копривщица.

 

Публикувана на: 2022-06-20
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


>

Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Игрален филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Документален филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Документален филм
 • 20:40 - Информационна емисия
 • 20:50 - Документален филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Музикална тема
 • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Авторските права на всички автори и медията са запазени. Не се разрешава последваща обработка на видеопродукцията на медията. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"