Копривщица беше домакин на национална конференция

2019-07-25 16:12
 

Между 22-ри и 24-ти юли в Копривщица се проведе конференция по сугестопедия. Конференцията, която се проведе в старото училище „Св.Св. Кирил и Методий” в града, събра множество преподаватели по различни дисциплини от училища в цялата страна, които използват методика на обучение чрез сугестопедия. Темата на форума, организиран от Фондация „Проф. д-р Георги Лозанов и проф. д-р Евелина Гатева”, беше „Бъди розата. Катарзис и Сугестопедия”.

Припомняме, че иновативната методика на обучение залага на различни психологични похвати като използва музика, изкуство, забавление и насърчава към развитие на личността и индивидуалността. Училището в Копривщица вече работи по подобни сугестопедични методики.

Форумът беше открит с поздрав от училищния духов оркестър с песента „Хубава си моя горо” и приветствие от управителя на Фондацията Ванина Бодурова. Последваха три работни дни, в които лектори представиха разработките си в различни сфери на живота и познанието за приложението на сугестопедията. Участниците във форума проведоха и изнесени лекции във музей „Палавееви къщи”.

Конференцията завърши с разходка в СУ „Любен Каравелов”, където духовият оркестър закри форума с няколко изпълнения, а участниците се хванаха на хоро. Домакини и гости насрочиха следваща работна среща, при която да обсъдят сугестопедичните методи на обучение и начините за привличане на ученици в копривщенското училище.

 

Добавена от: Александър Илиев - Сандото Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален филм
  • 20:30 - Игрален филм
  • 22:00 - Край на програма

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"