Кореспондентът ни в Копривщица с отличие от областта

 

Кореспондентът на «Средногорие Медия» от Копривщица - Елена Чумпова е отличена от областния управител на Софийска област Илиан Тодоров в инициативата “Доброто в нас”.

Дълго могат да бъдат изброявани инициативите на Елена Чумпова – от благотворителни, свързани с набиране на средства, през защита на каузи, до  жестове на човещина. За вътрешната ѝ необходимост да прави добро споделя самата тя.

Елена Чумпова – кореспондент на „Средногорие Медия“: „Годините ме научиха, че много малко се иска човек да направи добрина. Добро желание, не толкова средства, колкото добрината, надеждата да върнеш в очите на тези, които са загубили вярата в доброто, и да видиш как усмихваш едни очи, как радваш едни хора и правиш живота им малко по-добър. Инициативата започна с идеята на едно малко момиченце от моята група – Христомира Воденичарова, която предложи парите, събрани от мартениците от благотворителния базар, да бъдат дадени за възстановяване паметника на свещеник Дончо Плачков. Да се надяваме, че всеки един от нас носи доброто в себе си, всеки един от нас може да го направи. Не се иска много – просто добра воля и съчувствие към ближния.“

Многобройните благотворителни инициативи на Елена от Копривщица я нареждат сред най-големите дарители на човещина и ни носят усещане за топлота и оптимизъм. «Вярвяме, че особено днес, показването и популяризирането на проявите на добро, на взаимопомощ, на съпричастност ще направят света на хората малко по-светъл и оптимистичен» - споделя пред медията областният управител и нарича Чумпова пазителка на възрожденския дух.

Публикувана на: 2020-12-15
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Седмична анкета


Ще се възползвате ли от "зеления коридор" за поставяне на ваксина срещу "Ковид-19"?
Да, ще го използвам
Да, но ще изчакам още
Не, няма да го използвам
Въобще няма да се ваксинирам
Не мога да преценя

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален филм
  • 20:30 - Игрален филм
  • 22:00 - Край на програма

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"