Кръстът в Коприщица беше „спасен“ от Никола Стрелков

 

В ранната утрин на Йордановден, църковните камбани на храм „Успение на Пресвета Богородица“ приканиха гражданите и гостите  на Копривщица на празнична Света литургия, съобщава кореспондентът на „Средногорие Медия“ Елена Чумпова.

След празничното богослужение свещеник Богомил Читалов поздрави присъстващите в храма енориаши и ги благослови. На тържествената Света литургия присъстваше и кмета на града Бойка Дюлгярова, която днес празнува и имения си ден.

След църковната служба литийното  шествие  се отправи към река Тополница, където кметът на града поздрави съгражданите си с празника, а свещеникът извърши ритуала по освещаване на водите и хвърлянето на кръста. Тази година спасителят на кръста е младежът Никола Стрелков, който бе благословен и поздравен от църковната и гражданска власт.

За всички гости и граждани бе  приготвено греяно вино от Община Копривщица. По стара традиция свещеникът  осветил водите и младежът спасил кръста, ще посетят всеки дом в града за здраве и благослов.

 

Публикувана на: 2022-01-06
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


>

Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален Филм
  • 20:30 - Игрален Филм
  • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"