Медодобивната компания и община Пирдоп подписаха нов договор

 

На 6 юни, с кратка церемония, в залата на общинска администрация беше подписан новия договор по партньорската програма между Община Пирдоп и медодобивната компания „Аурубис България“.

Новият договор е за период от 2 години и обхваща 2022 и 2023 години. Общата му стойност е 800 хиляди лева. Договорът беше подписан от кмета на община Пирдоп Ангел Геров и изпълнителния директор на компанията Тим Курт. Приоритети в новия договор са образованието, културата, социалните дейности, системата за сигурност, спорта и здравословния начин на живот както в Пирдоп, така и в с.Душанци.

Припомняме, че за периода на изпълнение на предходната двегодишна партньорска програма бяха осъществени проекти за над 820 000 лв., 680 000 лева от които по програмата и допълнителни дейности за над 140 000 лева.

В новата програма ще бъдат подкрепени дейности за подобряване на условията за образование и култура в Средно училище „Саво Савов“, Начално училище „Тодор Влайков“, детска градина „Карло и Пека Чоконяни“, читалищата „Напредък 1868“ в Пирдоп и „Светлина 1910“ в Душанци. Предвиден е проект за подобряване на енергийната ефективност и закупуването на ехограф за Медицинския център в гр. Пирдоп. Ще продължи обновяването на спортния комплекс в града с ремонт на лекоатлетическата писта на стадиона. Ремонтни дейности са планирани и в хижа „Паскал“ за подобряване на условията за отдих и туризъм.

В село Душанци ще бъдат ремонтирани филиалът на детска градина „Карло и Пека Чокояни“ и покривът на пенсионерския клуб. Предвижда се обновяване на детски площадки и надграждане на системата за видеонаблюдение в Пирдоп и Душанци. Продължава традиционната подкрепа за самодейни състави и спортните клубове в общината.

 

Публикувана на: 2022-06-06
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


>

Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Игрален филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Документален филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Документален филм
 • 20:40 - Информационна емисия
 • 20:50 - Документален филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Музикална тема
 • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Авторските права на всички автори и медията са запазени. Не се разрешава последваща обработка на видеопродукцията на медията. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"