Медодобивният завод проведе лятната си музикална академия

 

По традиция, в началото на месец август стартира лятната музикална академия по пиано и китара в Пирдоп, организирана от „Аурубис България“ в партньорство с Музикален център „Феникс мюзик“.

На 1 август тази година започна осмото издание на академията. В него участваха 18 деца и младежи, 10 от които се обучаваха за свирят на пиано и 8 - на китара. Те се обучаваха на избрания от тях музикален инструмент под ръководството на преподавателите Николай Пефев – пиано и  Владимир Спасов – китара. Повечето от курсистите бяха съвсем начинаещи и за първи път участваха в музикалната академия. Двама от курсистите продължиха обучението си от минали години. Стартът на академията беше уважен и от представители на „Аурубис България“.

След около 2 седмици интензивно обучение, в петъчния следобед, на 12 август, във фоайето на читалище „Напредък“ в Пирдоп се състоя заключителният концерт на младите музиканти. На събитието присъстваха представители на „Аурубис България“, множество родители, близки и приятели на курсистите. Специален гост беше доц.д-р Георги Петков – преподавател в департамент Музика в Нов български университет гр.София. Концертът започна с най-малките курсисти, сред които и 5-годишен малък китарист.

Прозвучаха множество изпълнения на пиано и китара и всички деца показаха какво са научили в рамките на академията. Всяко изпълнение беше наградено с бурните аплодисменти на публиката.

В края на концерта всички курсисти и техните преподаватели бяха поздравени от специалния гост доц.д-р Петков и от Ивайло Георгиев от компанията-организатор. От името на музикалния център Хриска Кожухарова изказа благодарности на спонсорите от медодобивната компания за вниманието и помощта, на преподавателите за положения труд, на родителите за търпението и доверието и на курсистите за усърдието. Всеки курсист получи свидетелство за завършен курс и подарък от компанията-спонсор. Традиционно, празничното събитие завърши с голяма торта, почерпка и снимки за спомен.

 

Публикувана на: 2022-09-05
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 11:40 - Дневен информационен радиоблок, емисия 1
 • 13:40 - Дневен информационен радиоблок, емисия 2
 • 15:40 - Дневен информационен радиоблок, емисия 3
 • 17:00 - Игрален филм
 • 18:40 - Информационна емисия 1
 • 18:50 - Телевизионен сериал
 • 19:40 - Информациона емисия 2
 • 19:50 - Телевизионен сериал
 • 20:40 - Информационна емисия 3
 • 20:50 - Телевизионен сериал
 • 21:40 - Информационна емисия 4
 • 21:50 - Научно-популярен филм
 • 22:30 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Авторските права на всички автори и медията са запазени. Не се разрешава последваща обработка на видеопродукцията на медията. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"