Мирково отбеляза своя празник

 

На 7-ми май, в Етнографски център на открито, в местността „Бърдо“ край Мирково, община Мирково проведе традиционния си събор. Празничната програма започна с изпълнения на Мирковската духова музика. Водещ на събитието беше Невелина Сараджова. Празникът беше официално открит от кмета на общината Цветанка Йотина.

Цветанка Йотина: „Уважаеми дами и господа, за мен е чест и гордост, че вие приехте нашата покана заедно да отпразнуваме този прекрасен празник. От тази висока трибуна аз искам да кажа на всички вас и на вашите семейства – бъдете здрави, бъдете сплотени, бъдете съпричастни, бъдете смирени, не примирени, смирени. Разликата е огромна.“ 

Официален гост на празника беше министърът на елекронното управление Божидар Божинов.

Божидар Божинов: «Здравейте на всички. Честит празник. Благодаря за поканата и за гостоприемството. В това чудесно време мисля, че всички искаме празника да продължи.»

Сред официалните гости беше и областният управител на Софийска област Иван Иванов. Той също поздрави всички присъстващи.

Иван Иванов: «Уважаеми жители и гости на Община Мирково. За мен е изключително удоволствие да споделя този светъл и хубав празник с вас. Мирково е едно малко българско населено място, което съчетава природна красота, традиции, памет, но най-вече и най-голямото богатство на Мирково са хората, които действително са запазили своя здрав български корен.»

На събитието бяха връчени награди на почетните граждани на община Мирково. Цветанка Йотина връчи призовете на Иван Велков, Петър Бояджиев, Христо Козарев, Станимир Струмин и Милена Петровска за принос в различни области от обществения живот в общината.

За доброто настроение на всички присъстващи се погрижиха Танцов Ансамбъл „Балканска Младост“ гр. Етрополе. Беше осветен и раздаден празничен курбан. В празничната програма се изявиха и децата от Младежки духов оркестър „Мирковски орли“ с ръководител Тодор Цачев. Под изпълненията на Невелина Сараджова се извиха дълги хора. Фолк певицата Райна изпълни множество народни песни от своя репертоар, с което празникът продължи с много настроение и извиване на хора. Малки и големи пяха и танцуваха с Веселин Маринов и неговите неостаряващи и обичани от много поколения песни.  Празничната програма продължи с изпълненията  на попфолк изпълнителката Софи Маринова. Тя изпълни пред многобройната публика различни по стил песни от своя репертоар. Празникът продължи до вечерта.

 

Публикувана на: 2022-05-09
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


>

Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Игрален филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Документален филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Документален филм
 • 20:40 - Информационна емисия
 • 20:50 - Документален филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Музикална тема
 • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Авторските права на всички автори и медията са запазени. Не се разрешава последваща обработка на видеопродукцията на медията. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"