Мирково засия в очакване на празниците

 

На 6 декември, на специално тържество в центъра на Мирково, пред общинската сграда, бяха запалени коледните светлини и голяма елха грейна в очакване на светлите празници. Множество жители и гости на селото се събраха за официалното запалване на светлините. Организатори на събитието бяха основно училище „Георги Бенковски”, народно читалище „Културен подем 2020” и църковното настоятелство към храм „Свети Великомъченик Димитър” в Мирково.

Кметът Цветанка Йотина приветства малки и големи.

Йотина: „Днес ще запалим коледната елха. По този начин ние ще покажем на Дядо Коледа, че в Мирково има елхичка. А той обикаля там, където има послушни деца и елха.“

Ученици от първи до четвърти клас на ОУ „Георги Бенковски” и младите музиканти от ученическия духов оркестър „Мирковски орли” изнесоха пъстра празнична програма. Те пяха, свириха и рецитираха тематични произведения. Специален музикален поздрав към празнуващите имен ден на Никулден отправиха Стефка Вълева и Борислав Михов с изпълнението „Имала майка”.

С обратно броене бяха тържествено запалени светлините и голямата елха засия в очакване на добрия старец и подаръците. Тържествената вечер завърши с пъстроцветна заря, а всички присъстващи малчугани получиха лакомства от община Мирково.

 

Публикувана на: 2021-12-07
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


>

Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален Филм
  • 20:30 - Игрален Филм
  • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"