"Нашето зелено утре" започна в Златица

 

Днес в Златица бяха осъществени залесителни дейностите в рамките на инициативата "Нашето зелено утре", част от  Благотворителна програма "Българските добродетели" на четирите дружества от Групата Геотехмин - «Геотехмин», «Елаците-Мед», «Геострой» и «Геотрейдинг». Програмата е по лична инициатива на проф. дтн инж. Цоло Вутов.

Припомняме, че кампанията по залесяване е дългосрочен проект, насочен към подобряването на околната среда, биоразнообразието и качеството на живот в общините, в които дружествата развиват дейност.

Стартът на инициативата дадоха представителите на дружествата - Стоил Димитров, Стойно Стойнов, Александър Григоров и Кирил Илиев, и кметът на община Златица Стоян Генов. Те засадиха първите фиданки в близост до паметника руския кръст в града. Пространството там беше облагородено с 10 млади дръвчета от вида ликвидамбър. Събитието по засаждане продължи на улица „Тополница”, където бяха засадени 22 фиданки от същия вид и в междублоковото пространство срещу сградата на общината, където бяха засадени 17 различни видове дръвчета и 170 храста форзиция.

20 нови фиданки бяха засадени по-късно и по улица „Георги Златанов”.

 

Публикувана на: 2021-10-22
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


>

Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален Филм
  • 20:30 - Игрален Филм
  • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"