Нашето зелено утре завърши в Челопеч

 

В края на миналата седмица в Челопеч се проведоха залесителни дейност в рамките на инициативата „Нашето зелено утре”, част от благотворителната програма „Българските добродетели” на четири дружества от Група Геотехмин - «Геотехмин», «Елаците-Мед», «Геострой» и «Геотрейдинг».

Припомняме, че кампанията по залесяване е дългосрочен проект, насочен към подобряването на околната среда, биоразнообразието и качеството на живот в общините, в които дружествата развиват дейност.

След засаждането на множество дървета и храсти в общините Чавдар, Мирково, Копривщица, Златица и Пирдоп, инициативата премина и през Челопеч. С това завърши тазгодишната кампания на дружествата. В покрайнините на селото, на предварително подготвен терен, беше оформена овощна градина. Бяха засадени 36 плодни дръвчета – ябълки и сини сливи. В засаждането се включиха ръководни кадри и служители в компаниите-дарители и общински служители. Най-активни в засаждането бяха петокласници от ОУ „Св.Св. Кирил и Методий”.

Към всяка фиданка беше прикрепена табелка с името на детето, което ще се грижи за нея.

Тази година в рамките на инициативата бяха засадени общи над 400 дървета и 1200 храсти.

 

Публикувана на: 2021-11-08
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


>

Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален Филм
  • 20:30 - Игрален Филм
  • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"