Новата учебна година стартира в Златица

 

Учебните заведения в община Златица откриха новата учебна година. Още в 9 часа сутринта дворът на СУ „Св. Паисий Хилендарски“ се изпълни с ученици, учители и родители за празника. Под звуците на химна на страната беше издигнат националния флаг. Училищното знаме премина пред учениците на учебното заведение. Гост на събитието беше председателят на ОбС-Златица Любомир Цветков. Усмивките на децата са най-хубавото нещо в днешния празничен ден, каза в приветствието си директорът на учебното заведение Емилия Тодорова.

/Приветствие на Емилия Тодорова/

Ученици представиха кратка музикална програма.

Изпълнение направи и мажоретния състав към училището.

Училищното знаме беше предадено. Удари първият училищен звънец и най-малките ученици пристъпиха прага на училището под аплодисментите на присъстващите.

Откриването на учебната година в Професионална гимназия Златица започна с издигането на националния флаг под звуците на химна. Сред гостите на празника бяха представители на индустриалните предприятия и община Златица, които са партньори на учебното заведение в дуалната форма на обучение.

Директорът на гимназията Величка Баланова увери осмокласниците, че им предстои да преживеят едни от най-съкровените мигове в училището.

/Приветствие на Величка Баланова/

И в двете учебни заведения бяха получени множество поздравителни адреси от Министерство на образованието, Регионалното управление по образование, големите индустриални предприятия и други.

Новата учебна година започна тържествено и в детските заведения в града. В двора на ДГ „Слънце” се събраха множество родители и близки на малчуганите. Беше посрещнато знамето на детската градина. Прозвуча и химна на страната. По-големите възпитаници представиха музикално-поетичен рецитал и получиха бурните аплодисменти на публиката. По-малките деца представиха музикално-танцова програма в чест на първия учебен ден и предизвикаха умиление и усмивки от присъстващите.

Малчуганите получиха подаръци от името на община Златица. С много трепет, надежди и усмивки започна новата учебна година.

 

Публикувана на: 2022-09-15
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 11:40 - Дневен информационен радиоблок, емисия 1
 • 13:40 - Дневен информационен радиоблок, емисия 2
 • 15:40 - Дневен информационен радиоблок, емисия 3
 • 17:00 - Игрален филм
 • 18:40 - Информационна емисия 1
 • 18:50 - Телевизионен сериал
 • 19:40 - Информациона емисия 2
 • 19:50 - Телевизионен сериал
 • 20:40 - Информационна емисия 3
 • 20:50 - Телевизионен сериал
 • 21:40 - Информационна емисия 4
 • 21:50 - Научно-популярен филм
 • 22:30 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Авторските права на всички автори и медията са запазени. Не се разрешава последваща обработка на видеопродукцията на медията. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"