Новите предприемачи по Фонда на ДПМ получиха сертификати

 

Днес – 26 януари, в административната сграда на рудничната компания край Челопеч – „Дънди Прешъс Металс Челопеч”, се състоя първата официална годишна среща на Сдружение „Фонд за подкрепа и насърчаване на микро, малък и среден бизнес в общините Челопеч, Чавдар и Златица”. Присъстваха представители на компанията-спонсор, ръководства и представители на общините-партньори и настоящи и бъдещи предприемачи от трите общини.

Ани Шопова приветства всички и благодари за присъствието и интереса. Председателят на УС на Сдружението приветства и представи резултатите, постигнати през втората година на Фонда, а именно през 2022 година и одобрените проекти. Стана ясно, че ще бъдат финансирани 11 от постъпилите 13 проекта. Тази година финансирането е удвоено и общият грант е 680 хил.лв. Одобрените проекти са на обща стойност  над 667 хил.лв. като самоучастието на кандидатите е около 64 хил.лв., а останалите средства са по равно разпределени между безвъзмездно грантово финансиране от компанията и кредит от банка-партньор. Проектите са в областта на селското стопанство, строителството, услугите за бита и туризъм. Последва връчване на сертификати и плакети на спечелилите проекти. Инж. Цветомир Велков, генерален мениджър на „Дънди Прешъс Металс Челопеч“, връчи наградите като пожела успех на всички.   

В община Челопеч ще работи модерен пчелин, ще се развиват комуналните услуги и строителните дейности. В община Чавдар ще се развива туризма и ще заработят дронове за пръскане на земеделски култури. В община Златица ще се доразвият услугите на автосервиз, ще се внедрят нови технологии в гумаджийските услуги, ще се разширят ветеринарните услуги, ще има нов и ще се разшири дейността на съществуващ фризьорски салон.

Ръководствата и представителите на общините благодариха за успешното начинание и пожелаха успех на предприемачите.

 

Публикувана на: 2023-01-26
Добавена от: Иванка Господинова
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Игрален филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Документален филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Научно-популярен филм
 • 20:40 - Информационна емисия
 • 20:50 - Документален филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Музикална тема
 • 22:00 - Край на програма

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Авторските права на всички автори и медията са запазени. Не се разрешава последваща обработка на видеопродукцията на медията. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"