Община Антон има нова придобивка, ще прави и БКС

 

Вчера от община Антон съобщиха в социалната мрежа, че доставките на топъл обяд до дома на потребителя ще се извършват с нова кола, която отговаря на всички изисквания.

Новият автомобил е закупен със средства на общината и ще влезе в активите на бъдещото общинско БКС, което кметът смята да изгради. Това съобщи специално за «Средногорие Медия» кметът Андрей Симов.

Андрей Симов – кмет на община Антон: «Автомобилът е предвиден в капиталовите разходи за 2021 година и идва от собствените ни приходи. Преди всичко, общината ще кандидатства през летния сезон за закупуване по европейски проект на нов автомобил за топъл обяд, но както знаете, в момента сме в процес на създаване на БКС – Антон. Вкарването на това БКС включва този автомобил, всички останали автомобили, които са за нуждите на общината, камиона за сметоизвозване и другия автомобил за почистващата дейност на Антон, по-малък тип. Тези автомобили всичките влизат в това БКС като в момента се стартира и процедура по подновяване на общинска сграда с дворно място за стопанисване на цялата техника и на всички работещи в това звено «Чистота», което ще бъде и като цяло всички работници извън администрацията на общината. Към момента дейността по Домашен социален паронаж (ДСП) се изпълнява от два нерентабилни автомобила, които са собственост на общината. Нерентабилни са, защото ние обслужваме около 110 жители на селото по програмата «Топъл обяд», като храната се разкарва от два автомобила понеже не се събира в един. Този е специализиран, изцяло подготвен за тази дейност и е много по-достъпен за самите хора, които обслужват дейността, като е триместен отпред и позволява един шофьор да управлява автомобила с две жени, които да разнасят храната. По този начин намаляваме разходите на общината от два автомобила на един, от два шофьора на един и така.»

Симов сподели още, че за изграждането на общинско БКС, което да поеме много от дейностите в общината, вече има предвидена сграда и дворно място. Така биха се спестили средства и би се осигурила по-качествена услуга.

Андрей Симов – кмет на община Антон: «Изцяло от финансова гледна точка и от гледна точка на това, че хората ще имат едно по-добро обслужване по отношение на чистота, домашен социален патронаж и когато това нещо е в ръцете на нашата община смятам, че контролът е много по-добър, по-подреден и общо взето намаляваме основно разходите, като прекратяваме договорите си с контрагенти на общината към момента, които са работили. Да, по-лесно е да бъде в чужди ръце и някой друг да носи отговорност, но пък ние в момента сме стабилни от гледна точка на трудов ресурс и финансов ресурс, за да може да си позволим създаването на това нещо. Просто да има едно по-добро обслужване на жителите.»

Общината вече разполага с някои важни за дейността машини. Новият автомобил за разнос на топъл обяд също ще бъде част от бъдещата структура.

Публикувана на: 2021-01-19
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Седмична анкета


Одобрявате ли идеята Сертификатите за ваксинация и преболедуване на Ковид-19 да станат входен ключ за влизане на обществени места?
Да, одобрявам идеята
Не, не одобрявам такава идия
Трябва да се търси друго решение
Не мога да преценя

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Игрален филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Документален филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Документален филм
 • 20:40 - Информационна емисия
 • 20:50 - Документален филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Музикална тема
 • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"