Община Чавдар посвети уикенд на книгите

 

През месец август, община Чавдар организира и проведе инициативата „Арт-уикенди през август – Чавдар, 2021“. Всеки уикенд беше посветен на различен жанр на изкуството.

Първият беше изцяло посветен на книгите. Множество малки и големи жители и гости на Чавдар се насладиха на литературата. Първото мероприятие събра множество малчугани на детски празник с Вал Стоева от Фондация „Детски книги”. Тя демонстрира древното японско изкуство /Камишибай/ за разказване на истории за деца от 3 до 103 години. Стоева ангажира вниманието на децата с приказката „Грузулак”, а децата с интерес проследиха историята до нейния край. Вал Стоева разказа и за приключенията на Рибко. Тя представи и книгата „Да отгледаш читател: наръчник за родители” от Алисън Дейвид и беше на разположение на родителите за въпроси по темата.

Същият уикенд продължи с представяне на книги за възрастни. Проведе се среща с книгоиздателя Светлозар Желев и специалистът по киноразпространение и автор на книги Веселин Савов. Пред публиката от жители и гости на Чавдар бяха представени произведенията „За бавното живеене и насладата от живота”, „България за напреднали” и „Храната, начин на употреба, или Гурме за напреднали”.

Уикендът завърши със среща с носителя на Наградата за литература на Европейския съюз за 2021 година – Георги Бърдаров и представяне на книгите му „Absolvo te” и „Аз още броя дните”. Бърдаров е географ, университетски преподавател, работил като журналист и  сценарист. Той е трикратен победител в състезанието за оратори, презентатори и разказвачи „Майстор на думите“. Разказът му „За петата ракия или колко е хубав животът“ е най-четеният български разказ в интернет. Публиката се наслади на ораторските му способности и научи подробности около книгата му, получила европейската награда за литература.

Повече подробности около уикенда на книгата в Чавдар може да гледате в предаването „Тема на седмицата” по „Средногорие Медия” веднага след новините или на интернет платформата на медията.

 

Публикувана на: 2021-09-01
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Седмична анкета


Одобрявате ли идеята Сертификатите за ваксинация и преболедуване на Ковид-19 да станат входен ключ за влизане на обществени места?
Да, одобрявам идеята
Не, не одобрявам такава идия
Трябва да се търси друго решение
Не мога да преценя

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Игрален филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Документален филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Документален филм
 • 20:40 - Информационна емисия
 • 20:50 - Документален филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Музикална тема
 • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"