ОбС-Пирдоп проведе дълго заседание

 

На 25 ноември ОбС-Пирдоп проведе редовно заседание. Беше разгледан дневен ред от 8 точки. Дълги дискусии се оформиха в точката за питания. Съветниците отправиха множество въпроси към кмета и администрацията за проблемите от последната седмица в транспортната схема в района и обезпечаването с превоз на пътници от и до Душанци. Питания имаше и за ремонта и работното време на спортната зала, за проекта за ремонт на улиците, предложения постъпиха за реорганизация на движението в централната градска част и други.

По дневния ред също възникнаха много дискусии. Още в точката за изпълнението на бюджета за първото полугодие на тази година съветниците отправиха въпроси и направиха забележки. С малък превес на съгласните отчетът беше приет. Останалите въпроси от местен характер също породиха дебати. Съветник Готев продължи да настоява за партньорска програма с новите инвеститори в района, които ще се позиционират в бъдещия Ритейл парк в западния край на Пирдоп. Съветниците решиха, че подобно нещо следва да бъде обсъдено с отделна докладна, а кметът заяви, че има намерение да преговаря с тях на по-късен етап.

Съветниците дадоха съгласие сградата и терена на Диспансера западно от града да бъде включен в годишната програма за управление на имоти и впоследствие да бъде придобит безвъзмездно от Министерство на отбраната. Стана ясно, че имотът е отпаднал от необходимост на министерството и общината има възможност да го придобие и използва. Вероятно там би се помещавал бъдещ приют за кучета, част от общинското БКС, бъдеща площадка за балиране на отпадъци от разделно събиране и други.

Съветниците разгледаха и други въпроси. Пълен запис от заседанието може да гледате в събота – 27 ноември от 17:00 часа и в неделя – 28 ноември от 19:00 часа по „Средногорие Медия” или на интернет платформата на медията.

 

Публикувана на: 2021-11-26
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


>

Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален Филм
  • 20:30 - Игрален Филм
  • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"