ОбС-Златица даде разрешение за газова тръба

 

Общинските съветници в Златица дадоха разрешение за преминаване на тръба от бъдещия газопровод Панагюрище-Златица. Проектът е държавен, а изпълнението му е възложено на „Булгартрансгаз“, който ще бъде и доставчик на ценната суровина. Стана ясно, че почти 80% от трасето на газопровода преминава през територия на община Златица – имоти общинска собственост и частна собственост. Всички собственици на имоти се предвижда да бъдат обезщетени по законния ред заради преминаването на тръбата.

Граждани, кмет и общински съветници настояха пред представителите на фирмата наименованието на газопровода да бъде променено от Панагюрище-Пирдоп на Панагюрище-Златица, защото трасето и главната станция за доставка на газ са на територията на община Златица. Представителите на фирмата се съгласиха с това искане. Трасето ще има 20-метрова сервитутна зона, в която ще е забранено строителство.

Газопроводът ще достига до АГРС (газоразпределителна станция), от където ще захранва „Аурубис България“, обществени абонати в Пирдоп и Златица и желаещи да се включат частни абонати.

Съветниците единодушно одобриха решението за преминаване на газопровода като вписаха и условието, че името му ще бъде променено.

Публикувана на: 2020-01-30
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Седмична анкета


Ще се възползвате ли от "зеления коридор" за поставяне на ваксина срещу "Ковид-19"?
Да, ще го използвам
Да, но ще изчакам още
Не, няма да го използвам
Въобще няма да се ваксинирам
Не мога да преценя

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален филм
  • 20:30 - Игрален филм
  • 22:00 - Край на програма

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"