Откриха учебната година в Златица

2019-09-16 18:01
 

Учебните заведения на територията на Златица откриха новата учебна година. В 9:30 часа в двора на най-старото учебно заведение в Златица започна празничното откриване. От началото на тази учебна година познатата АТПГ е с новото си наименование – Професионална гимназия „Златица“. Присъстващите приветстваха училищното знаме и станаха свидетели на вдигането на националния флаг. На тържеството присъстваха представители на „Аурубис България“, „Дънди Прешъс Металс Челопеч“, „Елаците-Мед“, „Геотехмин“ и групата на индустриални предприятия. Всички те подкрепят и финансират дуалното обучение, което се провежда в учебното заведение, като тази година прага на професионалното училище прекрачва третият випуск.

Присъстващите бяха поздравени с два български марша, изпълнени от марчинг-бенда, ръководен от Тодор Цачев.

Сред гостите бяха кметът на община Златица Магдалена Иванова, председателят на ОбС-Златица Димитринка Савовска, бивши учители в професионалната гимназия и други.

Приветствия към учениците отправиха директорът на учебното заведание Величка Баланова и кметът на община Златица Магдалена Иванова. Отец Йоан направи водосвет за благоденствие на учители, ученици и учебното заведение.

Час по-късно - в 10:30, започна и тържественото откриване на учебната година в СУ „Св. Паисий Хилендарски“. Строят прие училищното знаме и под звуците на химна на България беше вдигнат националния флаг.

Марчинг-бендът, ръководен от Тодор Цачев, изпълни маршове от репертоара си. Кратка музикално-поетична програма беше изнесена от Александра Бачева, ученици на гимназията и първокласници. Тържествен водосвет беше отслужен от отец Йоан. Приветствия към ученици и родители отправиха кметът Магдалена Иванова и временно изпълняващият длъжността директор Аделина Павлова.

Беше обявено името на новия стипендиант в гимназията – Лало Лалов от 11 клас. Стипендията се дава за трета поредна година на един от най-изявените ученици в училище. Учредена от д-р Боряна Чомпалова в памет на нейната майка Мария Чомпалова - виден общественик, носител на първа награда за образователни постижения в Златица. През целия си живот Мария Чомпалова е подпомагала дейността на училището и читалището в Златица, водена от веруюто, че образованието е най-голямото богатство.

Директорът Аделина Павлова удари училищния звънец и учениците прекрачиха прага на училището, водени от най-малките, които правят това за първи път.

Добавена от: Александър Илиев - Сандото Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален филм
  • 20:30 - Игрален филм
  • 22:00 - Край на програма

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"