Откриха здравен кабинет в Чавдар и започнаха прегледи

 

На 14 юни в Чавдар беше официално открит нов здравен кабинет. Проектът е финансиран от четирите дружества от Група Геотехмин в рамките на благотворителната кампания „Българските добродетели”. Това е вторият проект в селото, осъществен по тази програма. Кабинетът се намира в сградата на старата поща. Помещението беше ремонтирано основно. Разполага с чакалня и санитарен възел. В кабинета ще се извършват профилактични прегледи за жители на общината от лекари в различни области.

На официалното откриване на новата придобивка присъстваха кметът на община Чавдар Григор Даулов, генералният директор „Производство” на „Елаците-Мед” Стоил Димитров, Захари Бабуров от фирмата-изпълнител, служители в общинска администрация, съветници, служители на компаниите-дарители и други. Кметът Даулов приветства всички, изрази благодарността си към дарителите и заяви, че интересът към прегледите и много голям. Той отбеляза важността на профилактичните прегледи и на един такъв кабинет и пожела здраве на всички.

Григор Даулов – кмет на община Чавдар: „Когато обсъждахме проектите, които да заложим за настоящата година, сякаш съвсем логично стигнахме до това, че трябва да осигурим такава програма за профилактични прегледи и да има обособено място, където те да се случват. Тогава това помещение, което ще видите след малко зад мен, беше едно западнало помещение, тоалетните бяха в много лошо състояние, защото то не се ползваше много дълги години, така че това беше логичното място, където да се случват тези профилактични прегледи. След това се сформира комисия, на която искам да благодаря. Това са д-р Господинов, д-р Лазаров, Мария Томева, Павлина Павлова, г-жа Ганка Додекова и моя милост. Когато започнахме да обсъждаме какъв вид специалисти ще ни посетят да осъществяват прегледите, защото това също не е лека задача. Търсихме най-ефективното решение като специалности, които осигуряват превенция и ще има висока ефективност при хората, при които се открият някакви проблеми да бъдат пренасочвани след това.”

Димитров изрази задоволство от добрата съвместна работа и увереност за своевременно и превантивно получаване на здравна помощ за жителите на Чавдар. Той изрази надежда за бъдещо сътрудничество с общината по други значими проекти.

Стоил Димитров – директор „Производство”: „В тази криза, която върлува вече повече от 1 година, която е, освен здравна, социална, икономическа в България и в целия свят, тази придобивка ще бъде много добре дошла за жителите на общината. Искам да благодаря за прекрасната работа, която имаме както с кмета на общината, с общинските съветници. Тази наша работа е дългогодишна и винаги сме работили успешно съвместно и искам да изразя нашето желание да продължим работата както по този проект „Българските добродетели”, да реализираме още добри програми, които да спомогнат за благоденствието на общината, в частност Чавдар, така и на всички общини на територията, на които работи дружеството и най-важното – пожелавам на всички много здраве.”

Лентата на новата придобивка беше прерязана от Даулов, Димитров и Бабуров. Отец Недко Бръмбаров отслужи тържествен водосвет и поръси със светена вода.

Веднага след официалното откриване започнаха и профилактичните прегледи при офталмолог. В следващите дни до средата на месец юли по график ще се проведат прегледи при ендокринолог, невролог, педиатър, гастроентеролог и ехографски изследвания. Часовете за този период са заети, но кметът заяви, че в следващите месеци се предвижда нова профилактична кампания.

Публикувана на: 2021-06-15
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Документален филм
 • 17:50 - Научно-популярен филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Документален филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Документален филм
 • 20:40 - Информационна емисия
 • 20:50 - Документален филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Документален филм
 • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"