ПГ-Златица изпрати своите абитуриенти

 
В сутрешните часове на днешния 16 май, дворът на ПГ „Златица“ гр. Златица се огласи от радостните възгласи на завършващите. Събитието започна с церемония по предаване и приемане на училищното знаме и предаване на огъня на знанието. Зрелостниците предадоха училищните атрибути на следващия випуск.
Втория випуск от дуалната форма на обучение заедно с класната си ръководителка се подредиха на стълбите. Младежите отброиха няколко пъти годините прекарани в училище.
За завършването си младежите бяха поздравени от директора Величка Баланова, която им пожела попътен вятър и да не забравят училището си. Поздравления и пожелания бяха отправени и от кмета на общината Стоян Генов. Учениците бяха поздравени и от Милена Христова – директор „Човешки ресурси” в рудничната компания край Мирково „Елаците - Мед“.
Завършващите получиха специални подаръци и бяха поздравени от 3-ти „б“ клас на СУ „Св. Паисий Хилендарски“ с класен ръководител Стоянка Балова. Децата зарадваха младежите със специална музикално-танцова програма. В края на своя поздрав децата подканиха батковците и каките, и отброиха заедно до 12.  
Абитуриентите получиха множество поздравителни адреси от партньорите на училището в дуалната система на обучение. Всички учители и партньори на учебното заведение получиха цветя от абитуриентите.
Зрелостниците получиха индивидуални специални подаръци от своята класна ръководителка Ваня Маринова. Те от своя страна също й поднесоха голям букет с цветя и подарък, и отново отброиха до 12.
Директорът Баланова плисна менче с вода, за да им върви по вода на младите хора.
По традиция, и този випуск посади дърво в двора, за да остави трайна следа в историята на училището. Милото тържество завърши със снимки за спомен.

 

Публикувана на: 2023-05-16
Добавена от: Нонка Клюнчева
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Игрален филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Документален филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Научно-популярен филм
 • 20:40 - Информационна емисия
 • 20:50 - Документален филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Музикална тема
 • 22:00 - Край на програма

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Авторските права на всички автори и медията са запазени. Не се разрешава последваща обработка на видеопродукцията на медията. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"