ПГ-Златица изпрати Випуск 2022

 

Професионална гимназия «Златица» изпрати своите абитуриенти. Тази година от учебното заведение излиза първият випуск от дуалната форма на обучение.

В сутрешните часове на днешния 16 май, дворът на училището се огласи от радостните възгласи на завършващите. Събитието започна с церемония  по предаване и приемане на училищното знаме и предаване на огъня на знанието. Зрелостниците предадоха училищните атрибути на следващите випуски.

19 випускници излязоха от вратите на гимназията заедно със своя класен ръководител Нина Димитрова. Младежите отброиха няколко пъти годините прекарани в училище.

За завършването си младежите бяха поздравени от директора Величка Баланова, която им пожела попътен вятър и да не забравят училището си. Поздравления и пожелания бяха отправени и от името на общината.

Абитуриентите получиха поздравителни адреси и от присъстващите представители на едрия бизнес в района, който е партньор на училището в дуалната система на обучение.

Директорът Баланова връчи специални награди на отличили се випускници като започна с двамата лауреати, представили се успешно в националното състезание за най-добър млад техник и спечелили трето място, както и в националната олимпиада по техническо чертане Любомир Данков и Любомир Дечев. Освен награда, двамата получиха и покана да бъдат студенти във Варненския университет. Друг лауреат от национално състезание, представил успешно училището Виолин Димитров също получи специална награда. Грамоти и награди получиха още две девойки от училището – Димитринка Проданова и Румяна Пенчева за активното им участие в училищните дейности. По традиция и този випуск посади дърво в двора, за да остави трайна следа в историята на училището.

Завършващите бяха изненадани от най-малките жители на Златица. Малчуганите от детската градина «Слънце» поздравиха каките и батковците със специална музикално-танцова програма и върнаха младежите 12 години назад, когато са били на възрастта на децата. Милото тържество завърши със снимки за спомен.

 

Публикувана на: 2022-05-16
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


>

Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Игрален филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Документален филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Документален филм
 • 20:40 - Информационна емисия
 • 20:50 - Документален филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Музикална тема
 • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Авторските права на всички автори и медията са запазени. Не се разрешава последваща обработка на видеопродукцията на медията. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"