ПГ-Златица отчете успешен проект

 

Вчера, в Ритуалната зала към читалище „Христо Смирненски“ гр. Златица се състоя представително събитие свързано със закриване на проект по Еразъм + на ПГ „Златица“. Реализацията на проекта премина под мотото „Заедно можем повече“.  На събието присъстваха зам. кметът на община Златица, представители на големите предприятия в района на Средногорието, както и на местния бизнес. Всички те са партньори на учебното заведение в дуалната форма на обучение. На събитието присъстваха и учениците участвали в мобилностите в Португалия и Германия, както и техни преподаватели. Приветствие към  гостите отправи Величка Баланова – директор на ПГ „Златица“.

В първия реализиран проект по Еразъм + на гимназията са участвали 24 ученика и 6 учителя. Повече за проекта и за впечатленията от него разказа Елка Кръстанова. Димитринка Раковска – проектен консултант и представител на чуждестранните партньори в България сподели своите впечатления от цялостната реализация на проекта. На събитието бяха прочетени и приветствени писма от чуждестранните партньори. Пред аудиторията бяха споделени резултатите и впечатленията на ученици и учители участвали в мобилността. Илияна Найденова прочете Поздравителен адрес от името на кмета на Община Златица – Стоян Генов. Той беше връчен на директора - Баланова заедно с кошница с цветя.

ПГ „Златица“ е първото училище, което въведе дуалната образователна система в района на Средногорието през 2017 г. Тази година, след броени дни ще завърши първият випуск от тази форма на обучение.

В края на официалната част на събитието бяха връчени сертификати на всички партньори на проекта, както и на учениците и учителите участвали в него. Пред сградата на читалището всички се събраха за обща снимка. Събитието завърши с коктейл.

 

Публикувана на: 2022-05-13
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


>

Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Игрален филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Документален филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Документален филм
 • 20:40 - Информационна емисия
 • 20:50 - Документален филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Музикална тема
 • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Авторските права на всички автори и медията са запазени. Не се разрешава последваща обработка на видеопродукцията на медията. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"