ПЛАТЕН РЕПОРТАЖ: Облагородяването на Златица продължава

 

След сериозното залесяване на нови дървета и храсти в района на няколко места в Златица през миналата седмица, днес облагородяването на града продължи с нова инициатива на общинската администрация.

Служители от община Златица посадиха 24 орехови дръвчета в района на подгаровото пространство, които когато пораснат ще посрещат пътниците от и за гара Златица с дебелата си сянка. По-късно през деня беше облагороден и двора на сградата на метоха в града. Там с помощта на служители от „Аурубис България“ бяха засадени нови дървесни видове и растителност. Посадъчният материал беше осигурен от медодобивната компания.

Кметът на община Златица приветства участието на партньорите от металургичната компания в инициативата на общината и припомни, че това е пореден етап от облагородяването на града:

Стоян Генов – кмет на община Златица: „Стана традиция община Златица да организира залесителни кампании, като част от нашите ангажименти да разкрасяваме нашия град и община. Отправихме покана към компанията „Аурубис“ да бъдат наши партньори в тази дейност. Те се отзоваха, за което благодаря сърдечно на г-н Курт, на неговия екип за това, че са тук днес, за това, че заедно извършваме това дело, за това, че осигуриха средствата с които са закупени тези насаждения в двора на Метоха. Ние знаем, че видът на Метоха, всеки златичанин го знае, е съхранен благодарение на партньорската програма и благодарение на компанията „Аурубис“. Така че решихме да придадем един завършен вид на целия обект като облагородим и дворното пространство. Част от инициативата днес е и насаждането на 31 орехови насаждения, които общинска администрация и работници в компанията ще насадят в подгаровото пространство. Имахме желание орехови насаждения да насадим и по ул. „Стара планина“, подходът към друго знаково място за Златица – Спасовото кладенче, но се оказа, че там има подземни комуникации, които не позволяват такива насаждения. Използвам възможността още веднъж да благодаря на г-н Курт и на служителите на компанията, на служителите на община Златица, които за пореден път, може би 10-ти, показват грижа за града, грижа за зеленото в него, отново са тук. На г-жа Грънчарова, която с нейния екип сади, грижи се след това. На всички онези, които са съпричастни към това дело. Ние ще продължим да го правим и в следващи години, така че нашият град и община да имат по-красив вид.“

Изпълнителният директор на „Аурубис България“ Тим Курт от своя страна изказа благодарност за поканата компанията да се включи в тази хубава инициатива:

Тим Курт – изпълнителен директор на „Аурубис България“: „Скъпи кмете, уважаеми гости, поздравления за този пореден проект в посока на озеленяването. Мисля, че това е чудесна идея да направите това място по-красиво. И също така разбрах, че Златица е град на орехите, така че е страхотно че засаждате и орехи. Аз съм повече от щастлив, че имате желание да правите още такива проекти и съм още по-доволен от това, че можем да си партнираме в това отношение и да ви подкрепяме.  Благодаря на всички вас, които засадихте тези дръвчета.“

Дворът на метоха беше облагороден с рози, салвия, индийски люляк, множество туи, бяла бреза, червен бербер и габър.

 

Публикувана на: 2021-10-29
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


>

Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален Филм
  • 20:30 - Игрален Филм
  • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"