ПЛАТЕН РЕПОРТАЖ: Продължава облагородяването на Златица

 

В Община Златица продължиха залесителните дейности. Ръководството на общината в лицето на кмета Стоян Генов и служители се  включиха в инициативата по засаждане на растителност на няколко места в града. Посадъчният материал беше осигурен от четирите дружества от Група Геотехмин - «Геотехмин», «Елаците-Мед», «Геострой» и «Геотрейдинг», в рамките на инициативата им "Нашето зелено утре", част от  Благотворителна програма "Българските добродетели".

Стартът на инициативата дадоха инж.Стоил Димитров – Генерален директор „Производство” в „Елаците-Мед”, Стойно Стойнов – Директор „Обогатителен комплекс” в компанията, инж.Александър Григоров – Директор „Околна среда” в компанията, инж.Кирил Илиев – Изпълнителен директор на „Геотрейдинг”, и кметът на община Златица Стоян Генов. Те засадиха първите фиданки. Кметът на община Златица Стоян Генов благодари на партньорите за сътрудничеството и изрази надежда за бъдещо такова.

Стоян Генов – кмет на община Златица: „Днес сме тук, за да продължим традицията. Една идея, която реализирахме съвместно миналата година и продължаваме през тази. Благодаря на компаниите – „Геотехмин“, „Елаците-Мед“, „Геотрейдинг“ и „Геострой“, за това че ориентираха към община Златица програмата „Нашето зелено утре“, част от програмата „Българските добродетели“. Лична благодарност към г-н Цоло Вутов. И тази година на няколко места в Златица ще засадим дръвчета и храсти, с което ще продължим да разкрасяваме нашия град. От тук започва и ул. „Кашана“, по която след броени дни  ще започне ремонт, изпълнен със средства дарени от споменатите компании. Така, че те присъстват трайно в Златица и точно в тази част. Надявам се, че ние като златичани и обществеността ще бъде достатъчно грижовна към това, което правим съвместно с „Елаците-Мед“. Пример за това е и централната ни улица, по която миналата година засадихме фиданки. Току-що в разговори казах, че дръвчето, което с г-н Димитров миналата година засадихме, част от цялата редица „каталпи“, успяхме да го отгледаме живо. Всички дръвчета, които засадихме миналата година по тази програма оцеляха, успяхме да ги отгледаме и имат хубав вид, разбира се те са хубави и през есента. Благодаря още веднъж на всички вас и на всички участници в днешния ден.“  

От името на компанията-партньор в инициативата Стоил Димитров увери, че екологичната инициативата ще продължи и в бъдеще за пример на младите хора.

Стоил Димитров – „Елаците-Мед”: „За мен е удоволствие да бъда за втори път тук, във връзка с реализиране на програмата „Българските добродетели“ в частност „Нашето зелено утре“. Ще засадим едни хубави дръвчета днес. Продължаваме да облагородяваме община Златица, да дадем пример на учениците, на младите хора, че трбва да полагаме усилия да съхраняваме екологията на районите, да обръщаме внимание на природата. Особено в тази сложна обстановка, в която се намира държавата в днешни дни, това е един добър пример за съвместната работа, която имаме ние – „Елаците-Мед“ и групата „Геотехмин“ с община Златица, за което още веднъж благодаря на кмета на община Златица, на общинската администрация и  на гражданите на гр. Златица. Надявам се да продължим да работим съвместно, да реализираме още много проекти. Както спомена кметът, започваме ремонта на ул. „Кашана“, така и в бъдеще искам да ги уверя, както кмета и общинското ръководство на община Златица, че в наше лице имат един надежден партньор и се надяваме съвместната работата да продължи за дълги години напред.  Благодаря!“

В засаждането активно се включиха общински служители и служители на „Геострой”, „Геотрейдинг” и „Елаците-Мед”. Пространството беше облагородено с 10 млади дръвчета от вида ликвидамбър. Събитието по засаждане продължи на улица „Тополница”, където бяха засадени 22 фиданки от същия вид и в междублоковото пространство срещу сградата на общината, където бяха засадени общо 17 дръвчета липа, черен бор, бреза и други видове и още 170 храста форзиция.

20 нови фиданки бяха засадени по-късно и по улица „Георги Златанов”.

 

Публикувана на: 2021-10-22
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


>

Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален Филм
  • 20:30 - Игрален Филм
  • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"