Платен репортаж: Златица удостои Асен Згуровски с най-високото отличие

 

На 12 октомври, в Деня на българската община, Асен Згуровски получи посмъртно най-високото отличие на община Златица – «Почетен гражданин на община Златица». Това стана на специална церемония в кабинета на кмета Стоян Генов.

Припомняме, че Асен беше удостоен със званието след решение на ОбС-Златица от месец април тази година. Званието беше присъдено за активната му гражданска позиция като общественик и за изключителния му принос за развитието на спорта в общината. Асен Згуровски беше инициатор и учредител на футболен клуб „Средногорец 2016“. Той беше и първият председател на спортния клуб.

Преди церемонията кметът Генов сподели повече за идеята и мотивите за удостояването с високото отличие.

Стоян Генов – кмет на община Златица: „Това решение е на всички ни, на цялата общественост в Община Златица. Идеята дойде от г-ца Герасимова и хората около нея, тя беше внесена в общинска администрация, ние я подкрепихме. Общински съвет взе единодушно решение за номиниране на г-н Згуровски за почетен гражданин на Община Златица. Асен е изключителен човек, говоря в сегашно време за него, защото той винаги ще остане един от нас. Той остави трайна диря в местното самоуправление в Община Златица. Години наред имах удоволствието да работя заедно с него и затова всички така радушно приехме тази инициатива. В днешния ден, само след минути в кабинета на кмета на Община Златица, ще извършим този ритуал по даряването на почетния знак на неговия син. Тук ще присъстват неговото семейство, общинският съвет, общинска администрация и негови близки, които през годините са имали удоволствието да се докоснат до него и да работят с него. Тук в този кабинет, преди година, водихме разговори на обществени теми, неговата тръпка – спорта. Той ме помоли тогава, една негова идея за реализация на мъжко направление в спортния клуб, така да подпомогнем като община и изпълних към него поетия ангажимент, вече има мъжко направление. Той остави  трайна диря и във спорта. Асен беше голям човек  и достоен пример за подражание на днешните поколения и на хората, които се занимават с обществена работа в нашия град. Не е никак лесно да си общественик в Община Златица. Асен го показа, той винаги беше усмихнат, за него нямаше проблеми в общуването и нерешен въпрос.”

На церемонията присъстваха председателят на общинския съвет Любомир Цветков, съветник Елена Герасимова, жената до Асен – Ива Георгиева, неговите синове Асен и Деян, както и близки, роднини и приятели на отличения. Кметът Генов тържествено връчи отличието на по-малкия син на Згуровски - Асен. Цветков изчете и връчи решението на съветниците, с което беше удостоен Згуровски посмъртно. Беше връчена и присъдената парична награда. Ива Георгиева благодари за оказаната чест и изрази надежда делото на Асен за развитието на футбола в Златица да бъде продължено. Думи на благодарност отправи Сашка Кърпарова – приятел на Асен, а Цветков сподели мили спомени от съвместната им работа.

 

Публикувана на: 2021-10-13
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Седмична анкета


Одобрявате ли идеята Сертификатите за ваксинация и преболедуване на Ковид-19 да станат входен ключ за влизане на обществени места?
Да, одобрявам идеята
Не, не одобрявам такава идия
Трябва да се търси друго решение
Не мога да преценя

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Игрален филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Документален филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Документален филм
 • 20:40 - Информационна емисия
 • 20:50 - Документален филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Музикална тема
 • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"