Пожар в Антон нанесе големи щети

 

В ранните сутрешни часове, през изминалия уикенд – на 24 юли, в РУ-Пирдоп е постъпил сигнал за горящи бали сенаж и МПС-та в с. Антон. Сигналът е подаден от съпругата на потърпевшия Константин Николов – земеделски производител от селото. На място са изпратени екипи на полицията и пожарната. След съвместни гасителни действия на службите, собственика и доброволци от селото пожарът е потушен в рамките на около 6 часа. На терен от 6 дка са горяли пет огнища – четири превозни средства на разстояние едно от друго и стотици бали далеч от другите огнища. Пред «Средногорие Медия» Николов разказа повече за пожара.

/интервю с Константин Николов/

Още преди пристигането на пожарната Николов и съседа му са започнали гасенето с водоноски, което е помогнало да се локализира пожарът от техниката и да не засегне фермата им.

/интервю с Константин Николов/

Според потърпевшия пожарът е умишлен.

/интервю с Константин Николов/

Според Николов щетите от пожара възлизат на над 100 хил.лв., половината от които от изгорелите около 500 бали сенаж.

/интервю с Константин Николов/

Константин Николов и семейството му са благодарни, че едно от горящите огнища, което е в непосредствена близост до дома им, не го е засегнал. Те изказаха благодарност на притеклите се на помощ.

/интервю с Константин Николов/

За потърпевшите предстои разчистване на горялите бали и техника, както и закупуване на нови такива. Сенажът се използва за изхранване на добитък през зимния сезон, а Николов и семейството му отглеждат около 200 крави. Въпреки поредното посегателство и нанесените щети стопаните заявиха, че ще продължат да работят.

В района на инцидента няма камери за видеонаблюдение. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 330, ал.2 от НК. Действията по разследването продължават под надзора на прокуратурата.

 

Публикувана на: 2022-07-26
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Игрален филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Документален филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Научно-популярен филм
 • 20:40 - Информационна емисия
 • 20:50 - Документален филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Музикална тема
 • 22:00 - Край на програма

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Авторските права на всички автори и медията са запазени. Не се разрешава последваща обработка на видеопродукцията на медията. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"