Пожар в къща в Душанци отне живот

 

Тази нощ пожар в къща в Душанци отне живота на възрастна жена. Инцидентът е станал около 4 часа сутринта. Пожарната служба, полиция и спешна помощ са сигнализирани и са се отзовали на мястото. Установено е, че пожарът е възникнал в една от стаите. Вероятната причина е неправилно боравене с печка на твърдо гориво. Възрастната жена на 94 години вероятно се е задушила в съня си, а нейният съпруг на 95 години е успял да излезе и не е пострадал сериозно. Повече за инцидента разказа пред „Средногорие Медия” началникът на пожарната служба в Пирдоп Ненко Миков.

Ненко Миков - началник на пожарната служба в Пирдоп: „Сигналът за пожара го получаваме в 4:10 часа от оперативния център на областната дирекция и впоследствие, 1 минута по-късно, и на телефон 112 има същата информация – за горяща къща в село Душанци. За мястото заминават дежурният екип с един пожарен автомобил и с четирима служители. При пристигане на мястото на пожара е установено, че гори част от двуетажна къща, като вътре в къщата за жалост намират загинала 94 годишна жена. Ако може да се каже, радостното в случая е фактът, че 95 годишен мъж, който фактически е бил съпруг на жената бил успял да напусне сградата и се е спасил. Предполагаемата причина на този етап е небрежност при боравене с отоплителен уред на твърдо гориво, говорим за печка, проявена небрежност. Това евентуално е като основната причина и версията, по която ще се движим. Реално горене като горене почти не е имало. Имало е вече в етапа, когато падат прозорците, когато се счупват от високата температура вътре и тогава, когато влиза кислород, тогава се получава горенето, но това е било непосредствено преди да пристигнат колегите на мястото, така че било е повече тлеенето вътре. Респективно, стаята, в която са се намирали те, тя е някъде около 16 квадрата стая, тя е обгоряла.”

Компетентните органи започнаха разследване на причините за пожара и смъртта на възрастната жена.

Публикувана на: 2021-02-19
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Седмична анкета


Ще се възползвате ли от "зеления коридор" за поставяне на ваксина срещу "Ковид-19"?
Да, ще го използвам
Да, но ще изчакам още
Не, няма да го използвам
Въобще няма да се ваксинирам
Не мога да преценя

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален филм
  • 20:30 - Игрален филм
  • 22:00 - Край на програма

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"