Пожарникарите отбелязват професионален празник

 

Днес – 14 септември, се отбелязва професионалния празник на служителите от Главна дирекция «Пожарна безопасност и защита на населението» към МВР. По този повод от началото на седмицата се организират редица инициативи в традиционното провеждане на  „Седмица на пожарната безопасност”.

Днес в центъра на Пирдоп се състоя демонстрация на техника, оборудване и екипировка на служителите на Районна служба «Пожарна безопасност и защита на населението» - гр. Пирдоп. Множество жители и гости присъстваха на събитието. Кметът на Община Пирдоп – Ангел Геров връчи поздравителни адреси от негово име и от името на кметът на Душанци Златка Кънева по случай професионалния им празник. Адресите прие началникът на районната противопожарна служба Ненко Миков. Специални гости традиционно бяха най-малките жители – децата от детските градини в града. Пред тях Ненко Миков разказа за професията пожарникар и какво е оборудването на специалните автомобили. Присъстващите наблюдаваха демонстрация на рязане на метални предмети.  Малчуганите имаха възможност да разгледат пожарната кола отвътре, оборудването на автомобила. Най-голям интерес предизвика демонстрацията на гасене на пожар със силната струя от пожарникарския шланг. Звуковите и светлинни сигнали завършиха емоционалния момент.

Ненко Миков сподели пред медиите кратка статистика на дейността им през годината:

/интервю с Ненко Миков/

Той използва случая и да поздрави своите колеги:

/интервю с Ненко Миков/

В края на събитието всички се снимаха за спомен.

Вчера пожарникарите гостуваха и в детската градина в Златица. Там малчуганите също имаха възможността да видят специфичното оборудване за борба с пламъците, автомобилите, с които пожарникарите отиват на произшествие, както и с основните правила за действие в нелеката им професия. Малчуганите дори се превърнаха в малки огнеборци като „гасиха” пожар. В събитието взе участие и началника на районната противопожарна служба Ненко Миков. Той прие поздравителен адрес от колектива на детската градина по повод празника. Всички се снимаха за спомен в автомобила и пред него.

Такива демонстрации ще има в следващите дни и в останалите общини в района.

Екипът на медията ни поздравява всички празнуващи днес за тяхната всеотдайност и героизъм и пожелава здраве, много поводи за удовлетворения и безаварийна работа.

 

Публикувана на: 2022-09-14
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 11:40 - Дневен информационен радиоблок, емисия 1
 • 13:40 - Дневен информационен радиоблок, емисия 2
 • 15:40 - Дневен информационен радиоблок, емисия 3
 • 17:00 - Игрален филм
 • 18:40 - Информационна емисия 1
 • 18:50 - Телевизионен сериал
 • 19:40 - Информациона емисия 2
 • 19:50 - Телевизионен сериал
 • 20:40 - Информационна емисия 3
 • 20:50 - Телевизионен сериал
 • 21:40 - Информационна емисия 4
 • 21:50 - Научно-популярен филм
 • 22:30 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Авторските права на всички автори и медията са запазени. Не се разрешава последваща обработка на видеопродукцията на медията. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"