Приключи засаждането в Чавдар

 

Община Чавдар приключи инициативата „Нашето зелено утре“ за тази година с над 1000 засадени растения.

Припомняме, че на 6 октомври в три средногорски общини бе даден старт на тазгодишните озеленителни дейности по инициативата „Нашето зелено утре“ на четирите компании от Група ГЕОТЕХМИН - „Геотехмин“, „Елаците-Мед“, „Геотрейдинг“ и „Геострой“.

Началото беше дадено със засаждане на 100 храста вариегатен лигуструм за жив плет и магнолия във Фолклорен център „Чавдар“. В следващите дни служители от общинска администрация засадиха всички останали растителни видове, осигурени от компаниите. Над 300 броя храстовидни рози вече красят площад „Васил Левски" и улица „Христо Ботев". По улица „Стара планина” бяха засадени рози и 100 броя лавандула. Паркингът на общината и централната част бяха допълнени с още над 350 броя зелен лигуструм за жив плет, будлея и дрян. Допълни се и озеленяването и на емблематичната за общината „Японска градина”, като там бяха засадени магнолии, туи, рози, сибирска хвойна и други екзотични видове. Трайните насаждения ще радват дълго жителите и гостите на общината, като терените сега са по-зелени и красиви.

Инициативата е част от Благотворителна програма „Българските добродетели“ на дружествата-дарители и е насочена към облагородяване и озеленяване на общински площи за подобряване качеството на живот.

 

Публикувана на: 2021-10-15
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


>

Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален Филм
  • 20:30 - Игрален Филм
  • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"