Руднична компания от района участва в конгрес

 

В периода 7-11 септември в Аграрния университет в гр. Пловдив се състоя XXII международен конгрес на Карпато-Балканската геоложка асоциация, която отбележи и своята 100 годишнина. „Дънди Прешъс Металс“ беше генерален спонсор на конгреса.

Целта на форума е да събере геолози от Югоизточна Европа с изследователи от целия свят на различни научни срещи. Конгресът е мястото, където учените могат да представят и обсъждат последните си резултати и да дискутират идеи за съвместни изследвания, за обучение и специализация.

В програмата бяха включени 17 общи и 11 специални сесии, теренни семинари и екскурзии преди и след конгреса. Специалисти от двете руднични дружества в Челопеч и Крумовград и проучвателният екип на компанията в Сърбия се включиха в конференцията, за да обменят опит с останалите участници, както и да споделят техните нови идеи, постигнати резултати и натрупани знания. Борис Иванов и Николай Живков представиха две много интересни теми за района на Крумовград, свързани с резултатите от проучвателните дейности. Георги Иванов представи същата тема, но за района на Челопеч. Презентаторите получиха поздравления от чуждестранни преподаватели, изследователи и геолози. Служители от „Връзки с обществеността“ и „Комуникации“ присъстваха с интерактивен щанд, на който представиха дейността на компанията. По време на кафе-паузите хората имаха възможност да посетят подземния рудник „Челопеч“, благодарение на очилата за виртуална реалност. Можеха да си направят моментна снимка за спомен на фото будката или да разберат повече за различните инициативи на двете дружества. На щанда бяха поставени скални образци, които геолозите да разгледат. Всеки посетител получи символичен подарък.

Мероприятието, което се провежда веднъж на четири години, предизвика огромен интерес, с много силно международно присъствие и утвърдени професионалисти както от академичните среди, така и от бизнеса.

 

Публикувана на: 2022-09-16
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 11:40 - Дневен информационен радиоблок, емисия 1
 • 13:40 - Дневен информационен радиоблок, емисия 2
 • 15:40 - Дневен информационен радиоблок, емисия 3
 • 17:00 - Игрален филм
 • 18:40 - Информационна емисия 1
 • 18:50 - Телевизионен сериал
 • 19:40 - Информациона емисия 2
 • 19:50 - Телевизионен сериал
 • 20:40 - Информационна емисия 3
 • 20:50 - Телевизионен сериал
 • 21:40 - Информационна емисия 4
 • 21:50 - Научно-популярен филм
 • 22:30 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Авторските права на всички автори и медията са запазени. Не се разрешава последваща обработка на видеопродукцията на медията. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"