Румен Радев посети Копривщица

 

В петъчния ден, на 19 октомври, Копривщица бе домакин на работна среща на местната администрация с Президента и Вицепрезидента на Република България. Срещата се състоя в Дирекция на музеите. На нея бяха обсъдени проблемите на града по темите за водопровода и канализацията, пътищата и постановлението от 1971 г., което трябва да бъде осъвременено, за да може чрез финансовата подкрепа на държавата Копривщица да запази своя архитектурен облик. Президентът Радев пое ангажимент и възложи на секретаря си по вътрешна политика и гражданско общество Николай Копринков да поддържа връзка с кмета на общината и през следващата седмица да започне процедурата по подготовката на документацията за кандидатстване с проект за поетапна подмяна на водопроводната и канализационна мрежа.  Последва среща на Президента с граждани на Копривщица. Той положи цветя пред мавзолея на загиналите по време на Априлското въстание поборници, а почетната стража бе от представители на клуб „Традиция“. Президентската двойка  отправи своите послания към присъстващите на площад „20 април“, а областният управител на Софийска област Радослав Стойчев връчи плакет на Президента с образите на велики български владетели.

По-късно Радев и Йотова проведоха  нарочна работна среща и с кметове на общини от областта и района. От кметовете на седемте общини от района на Средногорието отсъстваше само кметът на Челопеч. Останалите шестима се срещнаха с Президента. Присъстваха още и кметовете на общините Правец, Самоков и Долна баня.

Дали заради предизборната визита на Радев в града-музей или по други причини, но на последвалия балотаж копривщенци подкрепиха президентската двойка Радев-Йотова и отбелязаха най-висок резултат за нея /над 80%/ в целия район и един от най-високите в областта и страната.

 

Публикувана на: 2021-11-22
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


>

Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален Филм
  • 20:30 - Игрален Филм
  • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"