Самодейците от Пирдоп с концерт за Влайкови дни 2022

 

Местните самодейни състави към читалище „Напредък” – Пирдоп изнесоха празничен концерт-спектакъл по повод майските културни празници на града Влайкови дни 2022. Веднага след официалното откриване на честванията, салонът на културната институция се изпълни с граждани и гости за организираното събитие под надслов „Гара Юбилейна”. Водещият Димитър Стоянов беше ръководителят на движението на гарата и съобщи, че влакът ще премине през редица музикални и танцови спирки за комфорт на пътниците – публиката. Началникът на влака - председателят на читалището Николина Божкова приветства всички и пожела приятно пътуване в света на музиката и танците.

От сцената се изявиха Смесен битов хор с ръководител маестро Кузман Кузманов, формация Илинден с ръководител Илиян Николов, вокалистите от Шарени мъниста с ръководител маестро Марияна Върбанова, танцьорите от Шарено хоро с ръководител Евгения Ралчева, мъжкия хор Нашенци с ръководител маестро Кузман Кузманов, младите танцьори на латино танци от Средногорие Денс с ръководител Стойчо Соколов, вокалната група за стари градски и шлагерни песни Средногорски славеи на Кузман Кузманов, школата по модерен балет Диамант с ръководител Моника и Илиян Николови, формация Камертон на Марияна Върбанова, а водещият Димитър Стоянов представи солово изпълнение на популярна песен под съпровода на китара.

В края на концерта всички участници отправиха специален поздрав към публиката – песента за Пирдоп. Кметът на община Пирдоп Ангел Геров поздрави самодейците и благодари за емоционалната вечер. Той поднесе кошница с цветя на началника на влака Божкова, а тя от своя страна благодари на всички самодейци за положения труд и всеотдайност.

 

Публикувана на: 2022-05-12
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


>

Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Игрален филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Документален филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Документален филм
 • 20:40 - Информационна емисия
 • 20:50 - Документален филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Музикална тема
 • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Авторските права на всички автори и медията са запазени. Не се разрешава последваща обработка на видеопродукцията на медията. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"